Τεχνικές Αισθητικής Οδοντιατρικής για όλες τις ηλικίες

new4_Dental examination uid 1426694.jpg

Στα 20 +

 invisilin: νέα ορθοδοντική θεραπεία αισθητικού τύπου με την οποία ισιώνουμε τα δόντια χωρίς ‘’σιδεράκια’’, αλλά με την χρήση πλαστικών διάφανων ναρθηκών, οι οποίοι αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Διάρκεια θεραπείας ίδια με την κλασική ορθοδοντική

 λεύκανση με KTP laser: Ασφαλής μέθοδος λεύκανσης σε μια επίσκεψη. Θεωρείται ασφαλής διότι το smart bleach το οποίο χρησιμοποιείται ως λευκαντικός παράγοντας έχει βασικό PH, επομένως δεν βλάπτει την αδαμαντίνη. Διάρκεια θεραπείας 1-2 επισκέψεις των 30 λεπτών.

 power bleaching : Η ασφάλεια του ΚΤΡ laser σε μια επίσκεψη συνδυάζεται με το home bleaching
 με νάρθηκες για μια εβδομάδα. Το gel του home bleaching παρουσιάστηκε στην διεθνή έκθεση
οδοντιατρικής στην Αθήνα, ως το μοναδικό με βασικό pH και ειδική ρευστότητα, ώστε
να αποφεύγεται η κατάποσή του. Ο συνδυασμός των 2 μεθόδων, χαρίζει εκτυφλωτικό λευκό.

 Air abration  : Εάν καπνίζετε πολύ και θέλετε να απαλλαγείτε από τις χρωστικές, μπορείτε σε μια επίσκεψη με σοδοβολή να τις αφαιρέσετε. Στο ίδιο ραντεβού τα δόντια σας θα γυαλιστούν με ειδική στιλβωτική πάστα που περιέχει κόκκους «αληθινού διαμαντιού».

 Τooth countering:Άμεση τεχνική βελτίωσης του κοπτικού μέρους των δοντιών.
Συνίσταται σε μικρές αλλαγές στο μήκος ή το σχήμα.

 Αλλαγή εμφράξεων αμαλγάματος με ένθετα πορσελάνης: Το αμάλγαμα ως γνωστόν δεν χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική σε πολλές χώρες, λόγω της τοξικότητας του υδράργυρου που εμπεριέχεται. Η ολιστκή προσέγγιση στην αισθητική οδοντιατρική της αντικατάστασή τους  γίνεται με την έμμεση τεχνική τοποθέτησης ενθέτων πορσελάνης που σχεδιάζονται εξατομικευμένα για κάθε δόντι στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Αριθμός επισκέψεων (2).

        

Στα 30 +

 Bonding: Βελτίωση του χαμόγελου με όψεις συνθετικής ρητίνης.Αγριεύεται η μπροστινή επιφάνεια δέκα δοντιών και ‘’ χτίζονται’’ τα δόντια στο επιθυμητό σχήμα κλείνοντας κενά, αλλάζοντας χρώμα, καλύπτοντας δισχρωμίες. Άμεση τεχνική 2 ωρών.

 Lumineers : Φλοίδες ελβετικής πορσελάνης οι οποίες είναι απόλυτη ένδειξη όταν τα δόντια μπαίνουν μέσα και θέλουμε να τα «φουσκώσουμε». Δεν απαιτείται επιθετικό τρόχισμα της μπροστινής επιφάνειας, αλλά μόνο ελάχιστο τρόχισμα στο όριο μεταξύ δοντιού-ούλου. Η αισθητική είναι άριστη και η διάρκειά τους αγγίζει τα 15 χρόνια.

 Veneers: Απόλυτο must στην αισθητική οδοντιατρική όταν έχουμε στραβά δόντια και απορρίπτουμε την ορθοδοντική θεραπεία. Τροχίζεται μόνο η μπροστινή επιφάνεια των δοντιών και τοποθετούνται λεπτές φλοίδες πορσελάνης, οι οποίες έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των φυσικών δοντιών.Απαιτούνται τρεις επισκέψεις για την απόκτησή τους.

 Ολοκεραμικές στεφάνες :  Θήκες από σκέτη πορσελάνη ελβετικής προέλευσης. Απόλυτη προστασία του δοντιού αφού το καλύπτει ολοκληρωτικά. Τέλεια αισθητική βελτίωση και διάρκεια αποτελέσματος 20 χρόνια. Απαιτούνται 3 επισκέψεις.

Στα 40+

 Στεφάνες ζιρκονίου: Είναι αληθινά πολύτιμες αφού το εσωτερικό τους έχει «τεχνητό διαμάντι».
Ασύλληπτης αισθητικής εργασίες και με διάρκεια που ξεπερνά τα 20 χρόνια. Απαιτούνται 3 επισκέψεις.

 Dental face lift: Αποκατάσταση του χαμόγελου με έμφαση στην ταυτόχρονη αποκατάσταση των μυών του προσώπου. Οι εργασίες «φουσκώνονται» σε συγκεκριμένες περιοχές που θέλουμε να επέμβουμε, τόσο στα χείλη όσο και στις ρυτίδες γύρω από το στόμα.

 Εμφυτεύματα: Ρίζες δοντιών από αληθινό τιτάνιο. Προσοχή απαιτείται τόσο στην επιλογή της εταιρίας όσο και στις προεγχειρητικές εξετάσεις ( απαιτείται αξονική τομογραφία πριν την τοποθέτησή τους), και στο γεγονός ότι πρέπει τα εμφυτεύματα να τοποθετούνται από γναθοχειρουργό.

Παναγιώτης Πετρ. Καρποδίνης
Χειρουργός Οδοντίατρος