4ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Συστημική Θεραπεία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα ζούμε σε μία περίοδο όπου η εντροπία και η αταξία είναι αυξημένη στο περιβάλλον, στο κλίμα, στην οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία. Όπως, με την τρομοκρατία, τη διαφθορά και την παραβίαση των αρχών σε πολλά επίπεδα οργάνωσης των ανθρωπίνων συστημάτων.

Η Εταιρία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα, οργανώνει στις 30 Απριλίου-2 Μαΐου 2010 στη Κρήτη το:

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Συστημική Θεραπεία.

Το θέμα του συνεδρίου θα είναι:
H παραβατικότητα σήμερα:
Ναρκωτικά, κακοποίηση και βία στα ανθρώπινα συστήματα.
Στα επί μέρους θέματα του συνεδρίου θα περιλαμβάνονται η συστημική θεραπεία και οικογενειακές μελέτες για:
• τα ναρκωτικά,
• την κακοποίηση του παιδιού,
• τη σεξουαλική κακοποίηση,
• την κακοποίηση της γυναίκας και την ενδοοικογενειακή βία γενικότερα
• την επιθετικότητα των ψυχικά ασθενών και των νοητικά καθυστερημένων ατόμων,
• τα προβλήματα συμπεριφοράς των εφήβων στο σπίτι και στο σχολείο
• την αντικοινωνική συμπεριφορά
Οι συμμετοχές δεν θα περιορισθούν αποκλειστικά στην επί μέρους θεματολογία του συνεδρίου, αλλά θα ληφθεί υπ’ όψιν η σχετικότητα με το θέμα.
Το συνέδριο απευθύνεται εκτός από τους συστημικούς θεραπευτές και συμβούλους, και σε ευρύτερο κοινό. Έτσι απευθύνεται σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νομικούς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αλλά και σε όσους ασχολούνται με το θέμα της παραβίασης των αρχών και των κανόνων στην κοινωνία.
Οι σύνεδροι θα γνωρίσουν καλύτερα τις ευρείες δυνατότητες θεραπείας και παρέμβασης της συστημικής επιστήμης και τούτο θα συντελέσει πλην των άλλων και σε καλύτερη και ευρύτερη συνεργασία των μη συστημικών με τους συστημικούς θεραπευτές και συμβούλους προς τη κατεύθυνση του κοινού τους στόχου.
Σας καλούμε να ανταλλάξουμε σκέψεις, εμπειρίες, και μεθόδους για την μείωση της παραβίασης των κανόνων και των αρχών στην κοινωνία μας μέσα από τη συστημική γνώση, θεραπεία και παρέμβαση.


Πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στην ιστοσελίδα:
http://www.mitos.com.gr/conferences/sistimiki2010/

 

O πρόεδρος του Συνεδρίου

Αν. Καθηγητής Νικόλαος Παρίτσης