Ο σωματότυπος μου είναι σαν το αχλαδι…

…οπότε τα περιττά κιλά μου είναι συγκεντρωμένα στην περιφέρεια του σωματος μου. Η ερώτηση μου είναι: Μόνο με σωστή διατροφή επιτυγχάνεται η απώλεια κιλών απο τα επίμαχα σημεία και αν όχι πώς;

Η σωστή διατροφή, βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας και άρα και στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης και εικόνας. Ο σωματότυπος δεν αλλάζει κι αυτό είναι ένα γεγονός που δεν παραδεχόμαστε.
Έτσι λοιπόν, μπαίνουμε σε μια διαρκή διαδικασία να τον αλλάξουμε.
Το περιττό λίπος στους γλουτούς (ψωμάκια), μειώνεται με γυμναστική και σωστή διατροφή, αλλά δεν φεύγει τελείως. Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει μυς, όπου με γυμναστική θα ενεργοποιήσει την καύση του λίπους. Όποτε, μόνο με ισομετρικές ασκήσεις μπορούμε να βοηθήσουμε, χρησιμοποιώντας άλλες μυϊκές ομάδες, που με την άσκηση, να αρματώνουν τα σημεία, όπου υπάρχει αυτό το λίπος.
Η σωστή διατροφή και η συστηματική άσκηση, το πολύ νερό και σε μόνιμη βάση, βοηθούν στη βελτίωση τους. Καλό είναι, να αποδεχόμαστε το σώμα μας, να αγαπάμε και να μεριμνούμε για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, όπου κι αυτός με τη σειρά του, θα μας αμείψει στο καλύτερο δυνατό!

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος