Χειμερινά τρόφιμα και ανοσία

xeimerinatrofimakaianosia_home.jpg

02

Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που παρέχει τις επαρκείς ποσότητες όλων των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη ασπίδα προστασία μας απέναντι στις ιώσεις, θωρακίζοντας το αμυντικό μας σύστημα.

Πιο αναλυτικά, τα αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α και Βιταμίνη C) βοηθούν στο σχηματισμό αντισωμάτων, των κυττάρων δηλαδή, που καταστρέφουν τους «εισβολείς». Ιδιαίτερα ευεργετικά είναι επίσης τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, κολιός, πέστροφα, σολωμός), αλλά και σε φιστίκια και σουσάμι και κάποια φυτικά έλαια (σησαμέλαιο).