Παχυσαρκία και βελονισμός

new5_4866633_blog.jpg

Κάθε θεραπεία διαμορφώνεται και προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες, παθήσεις και ιδιαιτερότητες του οργανισμού κάθε ανθρώπου, τόσο σε επίπεδο επιλογής των σωστών σημείων εφαρμογής των βελονών στο σώμα, όσο και σε επίπεδο διαιτολογίου.

Η μέση συχνότητα των συνεδριών κυμαίνεται ανάμεσα στις δέκα με δεκαπέντε, αριθμός ο οποίος μεταβάλλεται ανάλογα με την σωματική αποδοχή της εφαρμογής στο άτομο, την τήρηση του συνισταμένου προγράμματος, τη φαρμακευτική του αγωγή και τα παθολογικά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

Ο μέσος αριθμός απώλειας βάρους κυμαίνεται ανάμεσα στα τέσσερα με πέντε κιλά τον μήνα, που είναι και ο επιθυμητός.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Ο Ιατρός Βελονιστής επιλέγει σύμφωνα με την δική του εμπειρία το κατάλληλο πρωτόκολλο επιλογής σημείων βελονισμού:
 
Τα σημεία στην κοιλιακή χώρα:
Αυτά διεγείρουν το ηλιακό πλέγμα, με συνέπεια τον καλύτερο μεταβολισμό και τη ρύθμιση των καύσεων, των κενώσεων, την σπαστικότητα του εντέρου και του κατώτερου πεπτικού συστήματος.

koiliakhxwra1koiliakhxwra2

Τα μακρινά σημεία στα άνω και κάτω άκρα:
για τη γενική τόνωση και ρύθμιση του νευροφυτικού συστήματος. Ακόμη, βοηθούν στη μείωση του άγχους, του συνδρόμου στέρησης της τροφής και του αισθήματος πείνας.

akra1akra2

 

 

 

 

Τελος τα σημεία του ωτο-βελονισμού στο αυτί:
Για τον περιορισμό της ορέξεως. Τα σημεία αυτά αντιστοιχούν στις νευρικές απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου και τη ρύθμιση της λειτουργίας του στομάχου.

velonismosayti

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης τοπική ενίσχυση της περιοχής των γλουτών για καλύτερη λιπόλυση της πάσχουσας περιοχής, μέσω της προσθήκης του ηλεκτροβελονισμού.

hlektrovelonimos

 

 

 

 

 

Συνίσταται παράλληλα με το βελονισμό η σωματική άσκηση, η κατανάλωση υγρών και τήρηση συγκεκριμένου διαιτολογίου, το οποίο διαμορφώνεται αρτιότερα μέσα από τη συμβολή ενός τεστ δυσανεξίας των τροφών, που προτείνεται να έχει κάνει ο θεραπευόμενος, καθώς και μέσω της συνεννόησης και συνεργασίας του ατόμου με τον ιατρό βελονιστή.

 Αθήνα 25/2/2010

Αμαλία Παρούση

 Ειδικός Γενικός Ιατρος

 Εφαρμογές Βελονισμού

 www.parousi.gr