Πατάτες γιαχνί

new3_4710435_blog.jpg

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 φύλλα δάφνης
λίγο δυόσμο ή μπαχάρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες (όχι πολύ μεγάλα κομμάτια), ρίχνετε το λεμόνι και τις ανακατεύετε. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και τις αφήνετε για λίγο να βράσουν με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Προσθέτετε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και στο τέλος βάζετε περίπου ένα ποτήρι νερό ώστε να υπάρχει αρκετό ζουμάκι για να βράσουν (έχετε το νου σας γιατί ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε κατά τη διάρκεια). Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ (περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχετε κόψει τις πατάτες).

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr