Προστατέψτε το κατοικίδιό σας από τους κινδύνους των διακοπών

new3_petchristmas.jpg
Κάντε αυτήν την περίοδο διακοπών ασφαλή και ευχάριστη για όλα τα μέλη της οικογένειας σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

• Αν έχετε αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, καλύψτε την γλάστρα. Ο χυμός του έλατου, αναμεμειγμένος με νερό είναι δηλητηριώδης για το κατοικίδιό σας. Επίσης η μυρωδιά ενός αληθινού ή ψεύτικου δέντρου μπορεί να οδηγήσει το κατοικίδιό σας να αφήσει το δικό τους άρωμα “λερώνοντας” το. Για το λόγο αυτό τοποθετήστε πρώτα το δέντρο σε ένα απομονωμένο δωμάτιο για μια μέρα ώστε να πάρει την μυρωδιά του σπιτιού.
•    Απομακρύνετε στολίδια με γαντζάκια, διακοσμητικά ή κορδέλες που μπορεί να έχουν πέσει στο πάτωμα. Το κατοικίδιό σας μπορεί να πάθει σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς αν τα καταπιεί.
•    Αν πιστεύετε ότι η γάτα σας θα θέλει να παίξει με τα στολίδια του δέντρου σας, στολίστε το κάτω (ένα τρίτο) του δέντρου σας με άθραυστα, πλαστικά ή ξύλινα στολίδια, ή διακοσμήστε μόνο τα επάνω δύο τρίτα του δέντρου.
•    Κρατήστε τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές μακριά από το κατοικίδιό σας. Επίσης δώστε προσοχή σε τυλιγμένα δώρα κάτω από το δέντρο σας, τα οποία μπορεί να περιέχουν φαγητό. Το κατοικίδιό σας μπορεί να αρωστήσει τρώγοντας ανθρώπινη τροφή και κυρίως αν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες. Η σοκολάτα, τα κρεμμύδια, οι σταφίδες, και το αλκοόλ μπορούν να αποβούν μοιραία για τα σκύλους.
•    Στερεώστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο ή στο ταβάνι με ένα γάντζο χρησιμοποιώντας μια γερή πετονιά. Με αυτόν τρόπο το δέντρο θα μείνει στην θέση του και δεν θα πέσει αν το κατοικίδιό σας πηδήξει πάνω του και το σπρώξει.
•    Εάν έχετε διακοσμητικά φωτάκια εσωτερικού χώρου σιγουρευτείτε ότι δεν μπορεί να τα φτάσει το κατοικίδιό σας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μπλεχτεί σε αυτά. Μην ξεχνάτε να βγάζετε τα φώτα από την πρίζα πριν να φύγετε από το σπίτι ή όταν δεν μπορείτε να επιβλέπετε το κατοικίδιό σας.
•    Αν έχετε κατοικίδιο πτηνό σιγουρευτείτε ότι το κλουβί του είναι καλά κλεισμένο όταν υπάρχουν αναμμένα κεριά. Επίσης τα αναμμένα κεριά θα πρέπει να τοποθετούνται μακριά από τα κατοικίδιά σας, όπως ψηλά σε κάποιον πάγκο ή σε κάποιο τραπέζι.
•    Τα χριστολούλουδα, οι καρποί των γκυ, καθώς και κάποια άλλα φυτά και κάποια λουλούδια που είναι δημοφιλή κατά την εορταστική περίοδο μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές στο κατοικίδιό σας. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας ή με το κέντρο δηλητηριάσεων για να ενημερωθείτε σχετικά με τα φυτά και λουλούδια από τα οποία χρειάζεται να προφυλάξετε το κατοικίδιό σας.
 
Καλές Γιορτές
StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης
Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
Μέλος του APDT & full member of PDTE
Τηλ. 210- 60 29 053 & 6945 95 45 64
www.StarDogs.gr
info@StarDogs.gr
Σεμινάρια για Εκπαιδευτές Σκύλων
Ξενώνας & Εκπαίδευση Σκύλων
StarDogs Newsletter