Κις λορέν με τυριά, ζαμπόν και πολύχρωμες πιπεριές

new3_5599306a_blog.jpg

Υλικά

Για τη βάση
1 πακέτο φύλλο κουρού
Μαργαρίνη για επάλειψη

Για τη γέμιση
2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
300γρ. ζαμπόν καπνιστό σε φέτες κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 αυγά
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος light
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (έμενταλ, ένταμ, γραβιέρα – προτιμήστε light τυριά)
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγη γαλέτα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τη ζύμη κουρού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30εκ το οποίο έχετε αλείψει καλά με μαργαρίνη στρώνετε το ένα φύλλο της ζύμης, προσέχοντας να καλυφθούν καλά τα τοιχώματα του σκεύους. Αλείφετε με μαργαρίνη και το πάνω μέρος και τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Στρώνετε από πάνω και το δεύτερο φύλλο της ζύμης, το αλείφετε με μαργαρίνη και το τρυπάτε και πάλι με πιρούνι. Στρώνετε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζετε στην επιφάνεια όσπρια για να υπάρχει βάρος και να κρατηθεί η ζύμη στη θέση της. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και στο τέλος αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και αφήνετε να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά περίπου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο). Προσθέτετε τις ροδέλες του πράσου και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τις πιπεριές και αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στην τάρτα. Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό και τον κρόκο, προσθέτετε ωτο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (και αλάτι προαιρετικά), το τριμμένο τυρί, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνετε την τάρτα με το μίγμα και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και τη γαλέτα.
Ψήνετε στους 170- 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου. Σερβίρετε ζεστό.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr