Τάρτα με φρέσκιες φράουλες

new_4856118a_blog.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι μαργαρίνη light παγωμένη και κομμένη σε κυβάκια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
1 αυγό

Για την κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
250 ml μασκαρπόνε τυρί (ή τυρί κρέμα light)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
500γρ. φράουλες
λίγο μαρμελάδα βερίκοκο

  
Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη ζύμη: Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τρίψτε μέσα τη μαργαρίνη. Όταν η ζύμη γίνει «ψιχουλιαστή» προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε. Θα πρέπει να ενωθούν όλα τα υλικά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίξτε σε φύλλο με τη βοήθεια μεμβράνης και απλώστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι/ταρτιέρα περίπου 30 εκατοστά το οποίο έχετε αλείψει με λίγη μαργαρίνη. Τρυπήστε με πιρούνι εδώ και εκεί και ψήστε την άδεια τάρτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Στη συνέχεια αλείψτε την επιφάνειά της με μαρμελάδα βερίκοκο για να την στεγανοποιήσετε (έτσι όταν πέσει η κρέμα, δεν θα τραβήξει υγρασία και θα παραμείνει τραγανή).

Ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη έως ότου έχετε μια σφιχτή κρέμα. Απλώστε την κρέμα πάνω στην τάρτα.

Πλύνετε προσεκτικά τις φράουλες, σκουπίστε τις και αφαιρέστε το κοτσανάκι τους. Κόψτε στη μέση. Τοποθετήστε τις προσεκτικά πάνω στην κρέμα και αλείψτε με το πινέλο την επιφάνειά τους με λίγο μαρμελάδα.


Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr