Μπακαλιάρος στο φούρνο

mpakaliarosstofoyrno.jpg
Υλικά για 6 άτομα
 
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
3 βρασμένες πατάτες
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ λίτρο γάλα
αλάτι, πιπέρι
 
 
 
Εκτέλεση 
 
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο κόβοντάς τον σε μερίδες και αφήνοντάς τον μέσα σε νερό για τουλάχιστον ένα βράδυ (το καλύτερο θα ήταν να αλλάξετε 2-3 φορές το νερό ώστε να ξαλμυριστεί καλύτερα).
3 ώρες πριν μαγειρέψετε τον μπακαλιάρο, τον βάζετε σε ένα ταψί και τον καλύπτετε με το γάλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτετε τον μπακαλιάρο που έχετε στραγγίσει από το γάλα, τις πατάτες κομμένες σε φέτες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.  
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr