Καλαμαράκια γεμιστά

new_kalamarakiagemista.jpg
Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 – 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 τομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
χυμό ενός λεμονιού
1 γλυκιά κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το ρύζι, τις τομάτες, το μαϊντανό, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα που φτιάξαμε και τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Για να μη φύγει η γέμιση από τα καλαμαράκια, κλείνουμε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδα. Περιχύνουμε το υλικό που τυχόν μας έμεινε στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr