Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα: Πιο μαλακά και νόστιμα από ποτέ!

xoirinosuvlaki.jpg

Υλικά για 4 άτομα

800γρ χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές (χωρίς λίπος και νέυρα)

Για τη μαρινάδα:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός από ένα μικρό λεμόνι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (επιλέξτε ένα αρωματικό κρασί για πιο ωραία μυρωδιά! Όσοι είστε πιο τολμηροί με τις γεύσεις επιλέξτε κάποιο γλυκό κρασί)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή περασμένο στο μπλέντερ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο)
½ ματσάκι μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
δεντρολίβανο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα κομμάτια του κρέατος. Ανακατέψτε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά και φτιάξτε έτσι τη μαρινάδα σας. Περιχύστε με αυτή το κρέας, σκεπάστε το μπολ με καπάκι και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για όλο το βράδυ (όσο περισσότερο μαριναριστεί το κρέας σας, τόσο πιο νόστιμο και μαλακό θα είναι).
Την επόμενη μέρα, περάστε τα κομμάτια του κρέατος σε καλαμάκια και ψήστε τα στη σχάρα (ή στην τοστιέρα σας) για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος). Για περισσότερη νοστιμιά φροντίστε να βρέχετε τα σουβλάκια σας με τη μαρινάδα!
Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και λαχταριστά τοματίνια!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr