Μπουρίτος με κιμά: Μεξικάνικος πειρασμός

mpoyritos.jpg

Υλικά για 4 άτομα

400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
Τορτίγιες
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ποτήρι του νερού τομάτα στον τρίφτη
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρύφαλλα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά από λίγο σοτάρετε καλά και τον κιμά, χαμηλώστε τη φωτιά και κλείστε για λίγο την κατσαρόλα έτσι ώστε να ψηθεί καλύτερα ο κιμάς. Μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέστε την τριμμένη τομάτα, λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά και αφήνω να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα κιμά να «πιεί» τα υγρά.
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας, βάλτε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για τουλάχιστον 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
Λίγο πριν σερβίρετε βάλτε τις τορτίγιες μία μία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθούν (λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά είναι αρκετά, προσοχή μην τις κάψετε!). Γεμίστε τις τορτίγιες με τον κιμά, τυλίγοντάς τις σας κρέπες. Σερβίρετε βάζοντας στο πλάι τη δροσερή σάλτσα τομάτας.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr