Μπιφτέκια γαλοπούλας: Η light εκδοχή που θα ξετρελάνει τους ουρανίσκους σας!

mpiftekigalopoula.jpg

Υλικά για 4 άτομα

600γρ κιμά γαλοπούλας (επιλέξτε ένα κομμάτι γαλοπούλας και ζητήστε από το χασάπη σας ή το σούπερ μάρκετ σας να το κόψουν κιμά)
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ζυμώστε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο σας για περίπου δύο με τρείς ώρες ώστε να πλάθεται πιο εύκολα αλλά και να δέσουν οι μυρωδιές και τα υλικά. Πλάστε μεγάλα μπιφτέκια και ψήστε στη σχάρα.
Σερβίρετε με φύλλα ρόκας, λαχταριστά τοματίνια και νιφάδες παρμεζάνας!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr