Μόδα: Φθινόπωρο-χειμώνας 2009-2010

moda09-10_hermes.jpg

Οι πρώτες βροχές έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους και μαζί τους έφεραν αέρα ανανέωσης στη διάθεσή μας, στη σκέψη μας αλλά και στην ντουλάπα μας. Οι τάσεις της μόδας για το φετινό χειμώνα δεν θα αφήσουν καμία παραπονεμένη. Οι προτάσεις είναι πολλές και διαφορετικές έτσι ώστε να ικανοποιούν όλα τα γούστα και να ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους.

 

 

Αρχικά όμως, ποια είναι τα χρώματα της φετινής σεζόν; Οι πασαρέλες φέτος γέμισαν με γκρι, φλογερό κόκκινο, μωβ, μαύρο, μπλε navy, γκριζαρισμένο πετρόλ, πορτοκαλί, χρυσό, καφέ σκούρο, ταμπά και συνδυασμό κόκκινου-μαύρου.

 

Κυρίαρχη τάση της φετινής σεζόν είναι το δέρμα το οποίο δεν θα περιοριστεί στα απλά jacket. Εμφανίζεται σε παλτά, σακάκια, skinny παντελόνια, αλλά και σε μίνι φουστίτσες ή στενές μεσάτες φούστες στο ύψος του γόνατου και σε γιλεκάκια. Επίσης το δέρμα συνδυάζεται με γούνινες λεπτομέρειες σε jacket αλλά και σε δερμάτινα γάντια.

 

Τα παντελόνια είναι αρκετά φαρδιά τύπου χάρεμ, τα οποία συνδυάζονται με στενά μεσάτα σακάκια, αλλά και φαρδιά χαμηλοκάβαλα συνδυασμένα με λευκά η μαύρα τοπ και γιλέκα. Τα τζιν είναι φαρδιά αλλά και σωλήνες έτσι ώστε να αναδεικνύουν τις γυναικείες καμπύλες. Παράλληλα έντονη παρουσία έχουν τα σκισμένα ταλαιπωρημένα τζιν σε skinny γραμμή.

 

Την επανεμφάνιση τους έκαναν στις πασαρέλες διάσημων οίκων και οι βάτες, και συστήνονται σε όσες είναι fun του «power dressing» (δυναμικό στυλ και άποψη στο ντύσιμο).

 

Ένα ακόμα must της φετινής σεζόν είναι οι ψηλές μπότες. Το ύψος τους ξεπερνάει το γόνατο και φτάνει μέχρι το μηρό, δίνοντας ένα εξαιρετικά sexy look στην εμφάνισή σας. Θα τις συνδυάσετε με κολάν και μίνι φορέματα, για καθημερινή χρήση αλλά και για βράδυ.

 

Άλλη μια έντονη και αεράτη τάση της σεζόν είναι τα υπερμεγέθη πλεκτά και μοχέρ που θα τα δείτε σε ζακέτες, κασκόλ αλλά και σε γούνες. Η τάση αυτή όμως, αν και είναι ιδιαίτερα άνετη και ευκολοφόρετη, πρέπει να υιοθετείται με προσοχή όσον αφορά τις μικρόσωμες κυρίες καθότι η χοντρή πλέξη μπορεί να τις εξαφανίσει!

 

Ένα ξεχωριστό  χαρακτηριστικό της μόδας  για το χειμώνα  είναι  η επιστροφή της κάπας σε διάφορες μορφές. Θα την δείτε και σε μακριά μήκη, για πιο βραδινές εμφανίσεις, και πιο κοντή, σε μαλακά πλεκτά, για να συνδυάζεται με τζιν και ταγέρ για πιο πρωινό ντύσιμο.

 

Τέλος, δύο από τα κυρίαρχα look της φετινής σεζόν είναι το disco και το μεσοπολεμικό. Από την μια έχουμε υφάσματα γυαλιστερά, κολλητά φορέματα και λίκρα κολάν σε έντονα χρώματα, μεγάλες βάτες και τεράστιους φιόγκους. Στην περίπτωση αυτή προτείνουμε το μακιγιάζ να είναι απλό και φυσικό για να μην μοιάζετε με το βασιλιά καρνάβαλο! Από την άλλη το μεσοπολεμικό στυλ είναι πιο αυστηρό με στενά ταγέρ, φούστες μέχρι το γόνατο και μεσάτα σακάκια. Τα αξεσουάρ της τάσης αυτής είναι γάντια μέχρι τον καρπό, και γούνινοι γιακάδες ενώ το μακιγιάζ επιβάλει κόκκινο κραγιόν και αυστηρό χτένισμα.

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας

{gallery}moda09-10{/gallery}