Αντρική μόδα: Φθινόπωρο-Χειμώνας 2009-2010

versace.jpg

Αυτό το φθινόπωρο οι άντρες της παρέας φαίνεται να είναι πιο τυχεροί από τις γυναίκες. Οι τάσεις της μόδας δεν απαιτούν πολλές καινούριες αγορές, μιας και η πρωτοτυπία έλειπε από τις κολεξιόν των περισσότερων μεγάλων οίκων. Έτσι, συνδυάζοντας κομμάτια που έχετε εδώ και καιρό στην ντουλάπα σας με λίγα νέα κομμάτια, θα καταφέρετε να είστε ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα πιο “must” κομμάτια της σεζόν, και σας τα παρουσιάζουμε:

  • Ζακέτες: Ναι, επανέρχονται στη μόδα, σε retro στυλ, φαρδιές, σε γκρι, μπλε σκούρο, καφέ και ταμπά, μονόχρωμες ή ριγέ, και θα τις συνδυάσετε με Tshirts και μακό μακρυμάνικα μπλουζάκια με κουμπιά (τα οποία είναι επίσης πολύ στη μόδα αυτό το φθινόπωρο). Συμπληρώστε το look με geek chic γυαλιά και στενό skinny τζιν
  • geekchicGeek chic γυαλιά μυωπίας: Ένα από τα must της φετινής σεζόν που είναι δύσκολο να μην έχετε ήδη παρατηρήσει! Σκεφτείτε μεγάλα κοκάλινα γυαλιά, τύπου “Mad Man” με φανερές τις επιρροές των 80’s, ειδικά όσον αφορά το μέγεθος! Θα φορεθούν από όλες της ηλικίες και θα το λατρέψουν τόσο οι πιο συντηρητικοί όσο και οι πιο μεγάλοι οπαδοί της μόδας!
  • Σταυρωτά κουστούμια και σακάκια: Μετά την κυριαρχία των μεσάτων, δίκουμπων σακακιών, τα σταυρωτά σακάκια κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι, αυτή τη φορά ακολουθώντας την τάση που θέλει τα σακάκια όλο και πιο κομψά και μεσάτα. Τα σταυρωτά σακάκια παρέλασαν στις πασαρέλες σχεδόν όλων των μεγάλων σχεδιαστών, με αυτά που ήταν σε γκρι σκούρο χρώμα να κλέβουν την παράσταση!
  • Παλτό και καμπαρτίνες: Η πιο chic εκδοχή της φετινής μόδας για τον άντρα! Καλοραμμένα, μεσάτα παλτό με δερμάτινες ή γούνινες λεπτομέρειες, σε μήκος λίγο κοντύτερο από το κλασικό (λίγο πιο πάνω από το γόνατο). Για τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου προτιμήστε την πιο ανάλαφρη εκδοχή της καμπαρτίνας. Προτιμήστε τα σκούρα χρώματα: navy μπλε, σκούρο χακί και φυσικά σκούρο γκρι!
  • Henley shirts: και για όσους δεν είναι και πολύ εξοικειωμένοι με την ορολογία της μόδας, πρόκειται για μπλουζάκια χωρίς γιακά, με 2-5 κουμπιά. Σίγουρα έχετε όλοι στην ντουλάπα σας, ξετρυπώστε τα λοιπόν και συνδυάστε με τζιν για ένα πολύ casual look αλλά ακόμα και μέσα από σακάκι, δίνοντας πιο trendy αέρα ακόμα και στις πιο σοβαρές εμφανίσεις σας.
  • Μακριά πουλόβερ: Τα πουλόβερ φέτος πρέπει να είναι μακριά και στενά (και φυσικά αυτή η μόδα δεν είναι για όλους τους σωματότυπους!). Αν λοιπόν έχετε το σώμα να ακολουθήσετε αυτή την τάση, προτιμήστε ένα πουλόβερ σε μπεζ ή γκρι ανοιχτό χρώμα.
  • Καρό: Το είδαμε στους πιο διάσημους οίκους σε κουστούμια, παντελόνια, σακάκια, μπουφάν, πουκάμισα…σχεδόν παντού! Αν είστε από αυτούς που δεν είναι πολύ fun του καρό αλλά από την άλλη θέλετε και να ακολουθείτε πιστά τη μόδα, μπορείτε να το φορέσετε σε απαλές αποχρώσεις σε ένα γιλέκο (που επίσης είναι πολύ της μόδας!) ή ένα κασκόλ.
  • Κουστούμια “3 piece”: Ποιο είναι το 3ο κομμάτι? Μα φυσικά το γιλέκο, το οποίο όμως παύει να κάνει το κουστούμι πιο αμπιγέ, και χρησιμοποιείται ακόμα και για πρωινό ντύσιμο στο γραφείο. Και φυσικά, όσοι από εσάς δεν έχετε dress code στη δουλειά και απλά θέλετε να κάνετε τη διαφορά, θα φορέσετε τα γιλέκα ακόμα και με σπορ μπλουζάκια και τζιν, όπως άλλωστε τα είδαμε φορεμένα στα μοντέλα των μεγαλύτερων σχεδιαστών.
  • Στενά τζιν & Φαρδιά υφασμάτινα παντελόνια: τα skinny jeans παύουν να είναι γυναικείο προνόμιο (ή βάσανο!) και κάνουν θραύση στις πασαρέλες των διάσημων οίκων, φορεμένα αυτή τη φορά από μοντέλα γένους αρσενικού! Και παράλληλα με τα στενά τζιν, φαρδιά, χαμηλοκάβαλα παντελόνια από καλά, γυαλιστερά υφάσματα συνδυάστηκαν με κοντά σακάκια-μπουφάν, δίνοντας εντελώς νέο αέρα στο «κυριλέ» ντύσιμο.
  • Στο …κόκκινο: Ήταν ίσως από τα λίγα έντονα χρώματα που έκαναν την εμφάνισή τους στις πασαρέλες, στις οποίες κυριάρχησαν το μαύρο, το γκρι, το ταμπά, το χακί και το σκούρο μπλε. Το κόκκινο – άλλες φορές πιο φλογερό και άλλες πιο μουντό και σκούρο- το είδαμε φορεμένο σε σακάκια, παντελόνια ακόμα και παπούτσια, ενώ μικρές κόκκινες λεπτομέρειες, όπως δερμάτινα κόκκινα γάντια, μας εντυπωσίασαν όταν τα είδαμε να συμπληρώνουν ένα γκρι σκούρο κουστούμι ή μια μαύρη καμπαρτίνα!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

{gallery}modaantres09-10{/gallery}