Οι τάσεις της μόδας στα παπούτσια: Φθινόπωρο – Χειμώνας 2009-2010

burberry2.jpg

Ο Σεπτέμβρης βρίσκεται ήδη στο τέλος του, το φθινόπωρο έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του και ήρθε ο καιρός να βάλουμε στην άκρη τα καλοκαιρινά μας πέδιλα και να αφεθούμε στις νέες τάσεις της μόδας! Οι προνοητικές της παρέας ή οι…. βιαστικές έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνονται για τις φετινές χειμερινές τάσεις και έχουν κάνει τις πρώτες βόλτες στις βιτρίνες των διάσημων – και μη – οίκων!

 

 

Όπως κάθε χειμώνα την πρωτοκαθεδρία στις βιτρίνες αλλά και στις ντουλάπες μας θα έχουν οι μπότες. Κάντε χώρο αρκετό γιατί φέτος η μόδα θέλει τις μπότες ψηλές και πάνω από το γόνατο. Οι μπότες αυτές δίνουν έναν extra αισθησιακό και σέξι αέρα ενώ παράλληλα κάνουν τα πόδια κομψά και ιδιαίτερα θηλυκά. Βέβαια δεν λείπουν και οι μπότες στο γνωστό, κλασσικό ύψος. Τα δέρματα που κυριαρχούν είναι ματ σε μαύρο, καφέ ή γκρι χρώμα. Τα σουέτ επανεμφανίζονται στα αντίστοιχα χρώματα αλλά και στο μπεζ. Τα τακούνια είναι ψηλά – ή μάλλον πολύ ψηλά! –  για τις βραδινές ώρες και χαμηλά για μεγαλύτερη άνεση το πρωί. Οι μύτες είναι και φέτος στρογγυλεμένες για να δίνουν ένα πιο girlish style στο συνολικό outfit.

Το μαύρο, το καφέ, το ταμπά και το γκρι θα είναι το επικρατέστερο χρώμα και για τις ψηλοτάκουνες δερμάτινες γόβες, τις οποίες θα συναντούμε φέτος και στην  λουστρίνι εκδοχή τους κυρίως σε μαύρο, κόκκινο και μπορντό. Έντονη θα είναι και η παρουσία του κλασσικού, τύπου oxford παπουτσιού σε μαύρο ή καφέ, το οποίο όμως έχει πάρει την πιο θηλυκή μορφή του και έχει ψηλώσει αρκετά παραμένοντας όμως πιο ξεκούραστο εφόσον αγκαλιάζει καλύτερα το πόδι και κρατά τα βήματά σας σταθερά!

Τα τακούνια είναι ψηλά και αδύνατα ή τύπου πλατφόρμες, περίεργα και «πειραγμένα»! Έντονα επίσης είναι τα αξεσουάρ πάνω στα παπούτσια, το στυλ και το ύφος των οποίων ποικίλει από τρουκ και ροκ μέχρι ρομαντικές λεπτομέρειες.

Τέλος την έκπληξη φέτος θα κάνουν οι …. γαλότσες, οι οποίες ήδη από πέρυσι είχαν κάνει μια δειλή εμφάνιση χωρίς όμως να κερδίσουν πολλούς οπαδούς. Φέτος όμως η μόδα επιτάσσει επιστροφή στο …χωριό, στα χωράφια και τη λάσπη, και σε αυτό δεν θα μπορεί να αντισταθεί καμία! Τα σχέδια είναι κυρίως καρό – ανάλογο με αυτό γνωστού οίκου – αλλά και πιο British style! Δεν λείπουν ωστόσο και οι μαύρες ή οι σκούρες καφέ για αυτές που θέλουν κάτι πιο απλό αλλά σίγουρα ευκολοφόρετο!

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας

{gallery}shoes910{/gallery}