Μπανανόψωμο

19911.jpg

Για 10-12 φέτες

130 γρ. Βιτάμ Soft

180 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη

350 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες

2 αυγά

1 φακελάκι βανίλια ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

¾ κουταλάκι μαγειρική σόδα

3 κουταλιές ζεστό γάλα

  1. Χτυπάτε το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μια πρέζα αλάτι και χτυπάτε το μείγμα καλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα. Αναμιγνύετε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.
  2. Αλείφετε με Βιτάμ μία μακρόστενη φόρμα κέικ. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C για 50΄περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει.
  3. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με Βιτάμ Ιδέα!, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Ιδανικό, για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.