Μεσοθεραπεία

Είναι μια εξελιγμένη θεραπεία ομορφιάς που αφορά στο πρόσωπο αλλά και στην περιοχή των γλουτών και των μηρών, όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

Μεσοθεραπεία προσώπου

 

Χρησιμοποιούμε πολύ λεπτές μικρές βελόνες ( 30G ) που προσαρμόζονται σε μια ειδική συσκευή, στην οποία προγραμματίζουμε το βάθος και το ρυθμό έγχυσης του θεραπευτικού διαλύματος.

 

Το συγκεκριμένο διάλυμα περιέχει αραιωμένο υαλουρονικό οξύ και πολυβιταμίνες, που με την βοήθεια της παραπάνω συσκευής η οποία πραγματοποιεί πολλαπλούς νυγμούς – τσιμπήματα – στο πρόσωπο, φθάνει στο απαραίτητο βάθος του δέρματος και συγκεκριμένα στην ανώτερη στοιβάδα του χορίου ( μεσόδερμα ).

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε να ενυδατώσουμε σωστά το δέρμα, πράγμα το οποίο δεν μπορούμε να επιτύχουμε με κανενός είδους κρέμα ομορφιάς, γιατί το δέρμα, σαν αμυντικός μηχανισμός – φραγμός, δεν επιτρέπει σε καμία κρέμα να εισχωρήσει σε βάθος.

Το αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό, σφριγηλό, αναζωογονημένο και ξεκούραστο πρόσωπο, χωρίς να φαίνεται αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο από την καθημερινότητα.

 

 

Μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

 

Εδώ επεμβαίνουμε στις περιοχές των γλουτών, στην έξω επιφάνεια των μηρών, στην περιοχή πάνω από τα γόνατα και γενικά στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα.

Η ενέσιμη τεχνική είναι η ίδια με αυτήν στο πρόσωπο, απλώς εδώ ρυθμίζουμε το βάθος της έγχυσης, ώστε οι βελόνες με τις οποίες γίνεται αυτή, να ελευθερώνουν το θεραπευτικό διάλυμα στο επίπεδο του υποδόριου λίπους, όπου και εμφανίζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Το διάλυμα που χρησιμοποιούμε για την θεραπεία της κυτταρίτιδας περιέχει : πολυβιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, carnitine, φωσφατιδοχολίνη και διάφορα άλλα συστατικά ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

 

Οι συγκεκριμένες θεραπευτικές εφαρμογές πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε όταν συνδυάζεται η μεσοθεραπεία με την χρήση μη επεμβατικών laser τρίτης γενιάς, ανάπλασης – σύσφιξης.

Κοντογιάννης Θάνος

Πλαστικός Χειρουργός