Κολοκυθάκια “γιαπωνέζικα” με κρεμμύδι

new9_5355771_blog.jpg
Υλικά (Μερίδες Συνταγής 2)
 
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια (sticks)
2 κουταλιές σούπας teriyaki sauce
1 κουταλιά σούπας σόγια
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 
Εκτέλεση
 
Σε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και μόλις το ελαιόλαδο κάψει τοποθετείστε τα κολοκύθια. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε την teriyaki sauce, το σουσάμι και τη σόγια. Αφήστε όλα τα συστατικά για 6-7 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα τα κολοκύθια. Κατόπιν προσθέστε μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.
 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  ½  συνταγής
Θερμίδες:  172 kcal
Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Υδατάνθρακες: 15 γρ.
Λίπος: 9 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 4,3 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr

Πρόταση του dietup.gr: Εκτός από sticks κολοκυθιού μπορείτε να προσθέσετε και sticks καρότου, πορτοκαλί κολοκύθας και πορτοκαλί ή κίτρινης πιπεριάς. Επίσης, μπορείτε να προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο και φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λωρίδες.