Το νερό σας φέρνει πιο κοντά

Το νερό είναι το πιο θεραπευτικό από όλα τα στοιχεία της φύσης. Η απώλεια του βάρους του σώματος μέσα σε αυτό (λόγω της άνωσης) μας κάνει να νιώθουμε άνετα και το γεγονός ότι μας αγκαλιάζει ολόκληρους μας δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης και ελευθερίας για το σώμα και το μυαλό μας.

Μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο μαζί πριν ξεκινήσετε να κάνετε έρωτα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσετε. Όταν μοιράζεστε την μπανιέρα, κάντε την ατμόσφαιρα πολυτελή ανάβοντας κεριά και αρωματίζοντας το δωμάτιο με ένα αισθησιακό αιθέριο έλαιο που θα ανάψετε σε ειδική συσκευή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιασεμί, ιλάνγκ-ιλάνγκ και τριαντάφυλλο, που έχουν μία τόσο διεγερτική όσο και απαλυντική δράση.

Μπορείτε να βάλετε, εξάλλου, μουσική, η οποία να είναι απαλή, όχι σε υψηλή ένταση και να γεμίσετε μια μεγάλη μπανιέρα με ζεστό νερό και αφρόλουτρο. Τα άλατα που ταιριάζουν στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία σας θα βοηθήσουν πολύ. Αυτό όμως που θα βοηθήσει βασικά να φύγει η ένταση της ημέρας μαζί με οποιοδήποτε σωματικό ρύπο είναι το πλύσιμο αυτό καθαυτό μέσα στο νερό (πλύσιμο που είναι ουσιαστικά σωματικό και συναισθηματικό).

Εναλλακτικά, ορισμένα ζευγάρια μπορεί να επιλέξουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο αναζωογόνησης σε ένα Health SPA, όπου εκεί θα συνδυαστεί η ξεκούραση και η χαλάρωσή τους με μασάζ, λασπόλουτρα, σάουνα, θεραπείες με ατμό και φύκια αλλά και τζακούζι. Μπορείτε όμως να «καλομάθετε» τον/τη σύντροφό σας και με ορισμένες από αυτές τις θεραπείες στο σπίτι… Οι Ιάπωνες κάνουν ένα ζεστό μπάνιο το οποίο ακολουθείτε από ένα αρκετό κρύο ντους, κάτι που μπορεί να δώσει μία αίσθηση ζωτικότητας στο σώμα. Ένας άλλος τρόπος που χρησιμοποιούν για να χαλαρώσουν πριν από το σεξ είναι, ενώ ο σύντροφός τους κάθεται στην μπανιέρα, η οποία είναι αρωματισμένη με λάδι βασιλικού (που είναι καλό για πονοκεφάλους, κατάθλιψη και κόπωση), του βάζουν στο πρόσωπο αβοκάντο ανακατεμένο με ελαιόλαδο, το οποίο χαλαρώνει.

Φύκια
Επίσης πριν ο σύντροφός σας μπει στο νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε να του κάνετε μάσκα σώματος από φύκια και μετά να τον βάλετε στην μπανιέρα να κάτσει αρκετή ώρα και τέλος να του κάνετε ένα δροσερό ντους για να ξεπλυθεί και να τονωθεί. Αμέσως μετά μπορείτε να του κάνετε μασάζ με μία ζεστή πετσέτα, που θα του τονώσει την κυκλοφορία σε ολόκληρο το σώμα. Τέλος, τον τυλίγετε με στεγνό μπουρνούζι και χρησιμοποιώντας άλλη πετσέτα του στεγνώνετε τα πόδια και όποια άλλα σημεία είναι ακόμα εκτεθειμένα και υγρά.

Ένας άλλος τρόπος για να απολαύσετε το νερό μαζί είναι να του/της λούσετε τα μαλλιά. Βάζετε λίγο σαμπουάν στα χέρια σας και αρχίσετε να του κάνετε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού με κυκλικές κινήσεις πηγαίνοντας και προς τον αυχένα αλλά και προς τους κροτάφους. Μετά, όταν τελειώσει το μασάζ παίρνετε τους αφρούς, τους πηγαίνετε μαλακά προς τον αυχένα, ξεπλένεται καλά και τον στεγνώνετε με μία ζεστή πετσέτα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται στο ζωικό βασίλειο-το ένα ζώο περιποιείται το άλλο- και μπορούμε να πάρουμε και εμείς κάποιο μάθημα από αυτά. Μπορείτε να ολοκληρώσετε χτενίζοντάς τον/την και κάνοντας ένα αισθησιακό μασάζ, το οποίο μπορεί να καταλήξει και σε σεξουαλική επαφή. Και από μόνη της όμως η πράξη του λουσίματος του συντρόφου, έστω κι αν δεν καταλήξει σε σεξ, μειώνει την συναισθηματική απόσταση των δύο συντρόφων και ευνοεί μακροπρόθεσμα και τη σεξουαλική ζωή.

Το νερό είναι το πιο αισθησιακό από όλα τα στοιχεία. Και αξίζει πραγματικά να το χρησιμοποιούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για να έρθουμε πιο κοντά με το σύντροφό μας και να κάνουμε καλό σεξ μαζί του.

Ευάγγελος Γκικόντε

Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος