Do it yourself- SPA στο σπίτι

1665107_blog.jpg

Έχουν αυξηθεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας σας και οι απαιτήσεις κοντεύουν να σας πνίξουν; Ψυχραιμία!!! Χαλαρώστε και δώστε στον εαυτό σας το χρόνο που του αξίζει. SPA!! Δεν έχετε τα χρήματα; Ποιός μίλησε για χρήματα. Φτιάξτε το δικό σας SPA στο σπίτι! Η διαδικασία είναι απλή, διασκεδαστική και απίστευτα χαλαρωτική. Αφιερώστε δύο ώρες στον εαυτό σας. Κατεβάστε τα τηλέφωνα και κλείστε το κινητό σας.

· Βάλτε απαλή μουσική και ανάψτε μερικά κεράκια στο μπάνιο σας. Τοποθετήστε το μπουρνούζι σας πάνω στο καλοριφέρ και αφήστε το να πάρει την θερμοκρασία που χρειάζεται για να αγκαλιάσει το σώμα όταν πια θα βγείτε από το SPA!

· Γεμίστε το μπάνιο σας με ζεστό νερό… αλλά προσοχή όχι καυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως να ρίξει την πίεση σας ή να σπάσουν κάποια αγγεία σας. Ρίξτε μέσα το αγαπημένο σας αφρόλουτρο και μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια. Εάν επιθυμείτε τόνωση επιλέξτε εσπεριδοειδή ή ιλάνγκ-ιλάνγκ, και για χαλάρωση κέδρο και σανταλόξυλο. Για να φέρετε την ισορροπία στο μυαλό σας, ρίξτε στο νερό της μπανιέρας δύο σταγόνες νερολί, τρεις περγαμόντο και πέντε λεβάντα. Αν πάλι θέλετε κυρίως να ξεκουράσετε το σώμα σας, χρησιμοποιήστε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, τρεις τζίντζερ και δύο tea tree.

· Μπείτε μέσα και απολαύστε την ηρεμία και τη γαλήνη της ατμόσφαιρας δίνοντας παράλληλα στον εαυτό σας την ευκαιρία να διώξει έστω και για λίγο οποιαδήποτε σκέψη. Για να μείνετε αρκετή ώρα πάρτε ένα αδιάβροχο μαξιλαράκι και τοποθετήστε το κάτω από τον αυχένα σας.

· Πάρτε βαθιές ανάσες, απολαύστε την ηρεμία της ατμόσφαιρας και εάν το επιθυμείτε συνοδεύστε την χαλάρωση  με ένα ποτήρι κρασί… Κάντε θετικές σκέψεις και ονειρευτείτε!!

· Μείνετε 10-15 λεπτά και ξεπλυθείτε κάνοντας εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού. Το κρύο νερό θα κλείσει τους πόρους σας και θα περιορίσει την εφίδρωση.

· Στο τέλος απλώστε μια κρέμα σώματος για να «φυλακίσετε» την υγρασία. Απλώστε με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Νικολάκη Δέσποινα