Σπανακοτυρόπιτα (υλικά για την παρασκευή ενός ταψιού)

new16_tn_5397023_m.jpg

Υλικά

 

2 φύλλα κουρού

500γρ φρέσκο σπανάκι

250γρ φέτα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ξερό κρεμμύδι

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με λίγο ελαιόλαδο, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.

Σε μια κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι, στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά σε τρυπητό σκεύος. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο (αφήνοντας ελάχιστο για να αλείψουμε το πάνω φύλλο της πίτας) και τσιγαρίζουμε αρχικά τα κρεμμύδια. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι,  τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας, και από πάνω τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την σπανακόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

 

TIP: Αν θέλουμε να γίνει πιο αφράτη η πίτα μας, μπορούμε να περιχύσουμε λίγο σόδα (έτοιμο αναψυκτικό) πάνω από το μίγμα με το σπανάκι πριν τη σκεπάσουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού!