Μπιφτεκάκια (υλικά για την παρασκευή 10 μικρών μπιφτεκιών)

new16_tn_5275418_m.jpg

Υλικά

 

500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

¾ φλιτζανιού τριμμένη ντομάτα

1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι και λίγο τριμμένο σκόρδο

ψιλοκομμένο μαϊντανό

δυόσμο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν αφήνουμε το μίγμα λίγο να ξεκουραστεί και πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια (περίπου 50 γραμμάρια ανά ωμό μπιφτεκάκι). Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο ή στο γκριλ (όταν τα μπιφτεκάκια ψηθούν πρέπει να είναι περίπου 40γρ το καθένα).