Κουνάρη – Μαυριδάκη Όλγα, M.S., R.D.

Κλινική Διαιτολόγος – Registered Dietitian

Nutrition Therapy

Κηφισίας 131 (μεταξύ Πανόρμου & Κατεχάκη)

Τηλ. 210-3388808

Fax: 210-3388809

Website: www.nutritiontherapy.gr

Email: olga@nutritiontherapy.gr

 

Η Όλγα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1999 εισήχθη στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της έλαβε υποτροφία του ιδρύματος Fulbright και πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Νέα Υόρκη όπου και παρέμεινε 3 χρόνια.

Κατά την παραμονή της εκεί απέκτησε Master of Science στην Κλινική Διαιτολογία (Clinical Nutrition) από το New York University (N.Y.U.) ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε Νοσοκομεία και Κέντρα Ελέγχου Βάρους στο Manhattan. Το μεγαλύτερο διάστημα εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, New York University Medical Center, όπου απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε ασθενείς με νοσήματα που χρήζουν διατροφικής υποστήριξης.

Η εμπειρία της στο νοσοκομείο την προετοίμασε κατάλληλα ώστε να περάσει με επιτυχία της εξετάσεις του American Dietetic Association και να αποκτήσει τον τίτλο Registered Dietitian (R.D.), τον οποίο κατέχουν μόνο 6 επιστήμονες στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Όλγα έχει μοναδική εξειδίκευση στον τομέα της απώλειας βάρους από τον American Dietetic Association και κατέχει την πιστοποίηση: Certified in Adult, Adolescent and Childhood Weight Management.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε μεταξύ άλλων ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών ενώ τον τελευταίο χρόνο είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2009 είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Παν. Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και συγκεκριμένα στο Ιατρείο Καρδιακής Αποκατάστασης όπου παρακολουθεί ασθενείς με στόχο την απώλεια βάρους και τον έλεγχο διαβήτη, λιπιδίων αίματος και υπέρτασης.

Από την άνοιξη του 2008 διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Κολωνάκι και παράλληλα είναι σύμβουλος διατροφής σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας και σε κέντρο για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Η Όλγα είναι μέλος του American Dietetic Association και του Weight Management Dietetic Practice Group, είναι συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής, αρθρογραφεί σε επιστημονικά και άλλα περιοδικά, και δίνει συχνά ομιλίες σε επιστήμονες (ιατρούς & διαιτολόγους) και στο κοινό (σεμινάρια & εμφανίσεις σε ΜΜΕ). Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με θέμα την παιδική διατροφή και τίτλο «Μαμά Πεινάω» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας.