Κοτόπιτα (υλικά για την παρασκευή ενός ταψιού)

new16_tn_5163624_m.jpg

Υλικά

 

2 φύλλα κουρού

850γρ στήθος κοτόπουλο ωμό (περίπου 700γρ βρασμένο)

1 κιλό ξερά κρεμμύδια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος

αλάτι, πιπέρι

  

Εκτέλεση

 

Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με λίγο ελαιόλαδο, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι να βράσει και βάζουμε τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στο ίδιο ζουμί  το κοτόπουλο να βράσει επίσης μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια που βράσαμε και τα πατάμε με ένα πιρούνι (δε θέλουμε να τα λιώσουμε εντελώς). Στη συνέχεια βάζουμε στο ίδιο μπολ το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (που έχουμε κόψει με το χέρι μας), το ελαιόλαδο – κρατώντας λίγο για να αλείψουμε το τελευταίο φύλλο – και λίγο ζωμό κοτόπουλου (περίπου ½ φλιτζάνι) που έχουμε κρατήσει από όταν βράζαμε το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας, και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κοτόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

 

TIP: Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με φύλλο κρούστας. Προσοχή όμως! Τα φύλλα κρούστας χρειάζονται λάδωμα με αποτέλεσμα να το παρακάνετε ίσως στο λάδι! Θα πρέπει να υπολογίσετε έτσι ώστε το ½ φλιτζάνι λάδι να σας φτάσει και για τα φύλλα αλλά και για τη γέμιση!