Χαμομήλι: η αγνότητα της φύσης

Όπως όλοι γνωρίζουμε η φύση έχει τη δύναμη να μας προσφέρει λύσεις για την τόνωση, ευεξία, προστασία και αγνότητα του σώματος μας. Έχετε όμως ποτέ αναλογιστεί πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι εναλλακτικές φυσικές λύσεις;

Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα. και η δράση του είναι πολλαπλή. Θεωρείται καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες και προτείνεται για  ανακούφιση σε πόνους περιόδου, κράμπες, στομαχικές και εντερικές ενοχλήσεις, δερματικά εξανθήματα και αναφυλαξίες, αλλά και διαταραχές ύπνου.

Παράλληλα, είναι το καταλληλότερο ρόφημα για την χαλάρωση του οργανισμού μετά από μια κουραστική και έντονη μέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας για να μας απαλλάξει από την ένταση και το στρες.

Ακόμη το χαμομήλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για απαλή περιποίηση του σώματος με τη μορφή κομπρέσων αλλά και μέσω αιθέριων ελαίων για μασάζ που έχουν καταπραϋντική και απαλυντική δράση.

Τέλος σε θέματα καθημερινής προσωπικής υγιεινής, η φύση και ειδικά το χαμομήλι μπορεί να προσφέρει προστασία από προβλήματα και ερεθισμούς αλλά και μια μοναδική αίσθηση απαλότητας.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr