Μαλλιά για πάρτι!

Έχετε να πάτε σε πάρτι; Λένε ότι κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να περάσει μια βόλτα από το κομμωτήριο για ένα φρεσκάρισμα ή απλά για ένα χτένισμα. Ένα από τα δύο αρκεί για να δημιουργήσει θετική διάθεση και γιορτινή ψυχολογία. Μπορείτε όμως να χτενιστείτε και μόνες σας και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου καλό!

Καλό θα ήταν σε περίπτωση που θέλουμε να βάψουμε ή να κουρέψουμε τα μαλλιά μας να μην τα αφήσουμε την τελευταία στιγμή αλλά να κάνουμε την αλλαγή μια εβδομάδα νωρίτερα για να προλάβουμε να συνηθίσουμε την εικόνα μας αλλά και για να «μάθουμε» τα μαλλιά μας. Ακόμα βελτιώστε την ποιότητα των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας μια μάσκα μαλλιών που θα τους δώσει έξτρα λάμψη.

Ποιο θα είναι όμως το χτένισμα του πάρτι; Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το ρούχο που θα φορέσουμε και το κόψιμο αυτού. Γενικά στη μόδα είναι τα χτενίσματα από τη δεκαετία των 60’ και 70’, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ρούχα. Ειδικά εάν το ρούχο έχει ανοιχτή πλάτη τότε ενδείκνυται τα μαλλιά να είναι πιασμένα πάνω, ώστε να αφήνουν το σχέδιο της πλάτης να φαίνεται ολόκληρο! Εάν πάλι το ρούχο είναι στράπλες κι έχετε μετρίου μήκους ή μακριά μαλλιά κάντε ανάλαφρες χοντρές μπούκλες με το ψαλίδι και αφήστε τα κάτω ή μπορείτε να πιάσετε μερικές τούφες ψηλά σε ατημέλητη μορφή και ύφος. Αν πάτε κομμωτήριο μπορείτε να ζητήσετε από την κομμώτριά σας να σας κάνει αυτό το χτένισμα και για να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό να σας κάνει μια γαλλική πλεξούδα στο στεφάνι (σαν να φορούσατε μια χοντρή στέκα με σχέδιο). Είναι άκρως εντυπωσικακό!!! Ένα επίσης παιχνιδιάρικο χτένισμα για πάρτι είναι να πιάσετε τα μαλλιά σας μια πλάγια αλογοουρά, φροντίζοντας να δώσετε όγκο στην αλογοουρά σας ώστε να φαίνεται πλούσια! Αν έχετε ποστίς ακόμα καλύτερα. Αφήστε και τη φρατζούλα σας να πέφτει ανάλαφρα προς την πλευρά της αλογοουράς κι έτοιμες!

Εάν έχετε ίσια ή ελαφρά σπαστά μακριά μαλλιά και δεν προλαβαίνετε να πάτε κομμωτήριο, μόλις λουστείτε, στεγνώστε τα με το πιστολάκι και τυλίξτε τα με μεγάλα ρόλεϊ. Αφήστε τα όσο περισσότερο μπορείτε και όταν τα ξεφορμάρετε, θα είναι αφράτα και ανάλαφρα σαν να βγήκατε από το κομμωτήριο. Βοηθήστε τις μπούκλες να κρατήσουν περισσότερο χρησιμοποιώντας πριν τα τυλίξετε ένα αφρό για τέλειες μπούκλες ή μια λακ για κράτημα για μαλλιά με μπούκλες!

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr