new10_pure.jpg

Υλικά

 

6 πατάτες μέτριες

¾ κούπας γάλα

1 κουταλιά γλυκού βούτυρο

5 φέτες μπέικον

250 γραμ. γκούντα

250γραμ. ρεγκάτο

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μίξερ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το βούτυρο, το οποίο έχουμε λιώσει ελαφρώς και το γάλα και χτυπάμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον, το οποίο αρχικά έχουμε ψιλοκόψει και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας σε ένα πυρέξ και ανακατεύουμε μέσα σε αυτόν το σοταρισμένο μπέικον και λίγο από την γκούντα και το ρεγκάτο. Από πάνω στρώνουμε το τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα αγάλακτος, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να λιώσουν τα τυριά.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr