Μανιταρόπιτα

new10_manitaropita.jpg

Υλικά (για 1 ταψί του φούρνου)

 

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

700 γρ. διάφορα μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβας)

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο

3 κ. σούπας αλεύρι

1 ½ νεροπότηρο γάλα

3 αβγά

3 φλιτζ. τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

             

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (όχι στο πολύ ψιλό).

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να περιμένουν.

Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ (προσοχή: ανακατεύετε συνέχεια γιατί αλλιώς θα σβολιάσει!) Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια και γρήγορα (για να μην ψηθούν τα αυγά), ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το τριμμένο κασέρι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με άλλα 3 φύλλα που τα έχουμε και πάλι βουτυρώσει καλά.  Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα μας σε μερίδες και τη ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο  στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω. (Για να δείτε αν τα κάτω είναι έτοιμα ανασηκώστε λίγο την πίτα σας με ένα μαχαιράκι)

Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr