Μανιτάρια: σύμμαχος διατροφής και δίαιτας

new32_2096642_m.jpg

Τα μανιτάρια έχουν ελάχιστη θερμιδική αξία αφού ανά 100 γραμ. έχουν μόλις 32 θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Η χαμηλή τους θερμιδική αξία οφείλεται στο γεγονός ότι τουλάχιστον το 95% του βάρους τους είναι νερό. Τα 2/3 περίπου των θερμίδων προέρχονται από υδατάνθρακες και σχεδόν το υπόλοιπο από πρωτεΐνη. Ακόμη, περιέχουν λιγότερο από το 3% της συνολικής θερμιδικής αξίας τους αξίας σε λιπαρά.

Σερβίροντας τα μανιτάρια ψητά με ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό ή προσθέτοντάς τα σε σαλάτα με πράσινα λαχανικά όπως ρόκα, σπανάκι ή μαρούλι, συνθέτουμε ένα εξαιρετικά θρεπτικό και συνάμα υγιεινό πιάτο. Παράλληλα, τα μανιτάρια μειώνουν την κακή χοληστερόλη εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευσή της σε αγγεία που έχουν υποστεί βλάβη και ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εμφάνισης αθηρωμάτωσης. Ακόμη τα μανιτάρια βοηθούν και στην ενίσχυση του κολλαγόνου και άρα στην προστασία του δέρματος αλλά και στην ενίσχυση της θωράκισης του οργανισμού κατά των σύγχρονων παθήσεων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους βάλτε τα μανιτάρια στην διατροφή σας και κυρίως εάν είστε σε φάση δίαιτας αφήστε τα να κάνουν τα μαγικά τους και να σας χορτάσουν αδυνατίζοντας!!!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr