Dress code: Business…

Δουλεία, εργασία και χαρά !!! Οι δύο πρώτες λέξεις περιγράφουν σχεδόν το 70% της καθημερινότητας μας και για τον λόγο αυτό και το 70% της ντουλάπας μας. Τι ρούχα φοράμε στη δουλειά και πώς θα τα επιλέξουμε σωστά; Συμβουλές προς ναυτιλλόμενους από την κορφή ως τα νύχια για να κερδίζετε τις εντυπώσεις και στο γραφείο.

Κουστούμι:  Επιλέξτε αποχρώσεις του γκρι ή του  μπλε, ή κουστούμια με λεπτή ρίγα στην ύφανση. Αποφύγετε τα μαύρα κουστούμια αφού αυτά δεν ενδείκνυνται για το γραφείο. Όσον αφορά τα καφέ είναι λίγο επικίνδυνα αφού δεν ταιριάζουν σε όλους.

Αποφύγετε το συνδυασμό σακάκι-παντελόνι και φορέστε το κατ’ εξαίρεση και αυστηρά μόνο εάν διαθέτετε μπλε μπλέιζερ και γκρι παντελόνι.

Ακόμη φορέστε σακάκια με δύο ή τρία κουμπιά και σε καμία περίπτωση με ένα ή περισσότερα των τριών.

Πουκάμισο: Επειδή μιλάμε για ντύσιμο στο γραφείο περιορίστε τις επιλογές σας σε πουκάμισα με χρώμα άσπρο ή γαλάζιο μονόχρωμα ή με λεπτή ρίγα.  Όσον αφορά το γιακά  προτιμήστε σκληρό κολάρο ή κολάρο με κουμπιά τύπου Oxford Style Button Down Collar Shirt. Το νούμερο, πρέπει να είναι τέτοιο ώστε μεταξύ του γιακά και του λαιμού σας να υπάρχει αέρας.

Μανικετόκουμπα: Τα μανικετόκουμπα είναι ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ τα οποία όμως δεν ενδείκνυνται για καθημερινή χρήση καθότι πρέπει να εναλλάσσονται συχνά ανάλογα με το πουκάμισο.

Γραβάτα:  Η γραβάτα αποτελεί το αντρικό αξεσουάρ με την μεγαλύτερη δύναμη αφού η σωστή ή ακόμα λάθος επιλογή της μπορεί να καταστρέψει ή να σώσει την όλη εμφάνιση. Για το γραφείο προτιμάτε γραβάτες σε ήπια χρώματα και αποφύγετε τις λεπτές. Εάν φοράτε μανικετόκουμπα  συνδυάστε τα με τα  χρώματα της γραβάτας για να επιτύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Παπούτσια: Επιλέξτε παπούτσια με κορδόνια ή χωρίς, σε χρώμα μαύρο ή καφέ και αποφύγετε παπούτσια με μακριά και μυτερή μύτη. Επιλέξτε τα μόνο εάν εργάζεστε βράδυ.

Ζώνες:  Για εμφανίσεις στο γραφείο επιλέξτε ζώνες που είναι σε κλασική γραμμή και προτιμείστε τις απλές μαύρες ή καφέ δερμάτινες για να μην προβληματίζεστε τα πρωινά για να ταιριάξετε τα ρούχα σας με τα αξεσουάρ.

Κάλτσες:  Μπορεί να κρύβονται κάτω από το παντελόνι αλλά μπορούν να καταστρέψουν την εικόνα μας με μια μικρή εμφάνιση τους! Τα χρώμα πρέπει να είναι μπλε, ή μαύρο αυστηρά και εννοείτε πως δεν πρέπει να έχουν ούτε σχέδια ούτε εφέ στην ύφανση. Το ύψος τους πρέπει να είναι ψηλό ώστε να κρύβουν το πόδι και τόσο λεπτές όσο να μην εμφανίζονται οι τρίχες.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr