Κοτόπουλο μπύρας

new9_4632650_s.jpg
Υλικά
 
1 πακέτο κοτόπουλο φιλέτο κοτόπουλο (800 γραμ. περίπου)
1 ποτήρι μπύρα
1 κρεμμύδι
1σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
1 φύλλο δάφνης
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1/3 κούπας γάλα
μια κουταλιά γλυκού αλεύρι
1 κούπα ρύζι

 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομματάκια και το μαρινάρουμε μέσα σε μπύρα για μια ώρα περίπου. Σε μια κατσαρόλα κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το σβήνουμε με την μπύρα. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τη ρίγανη και τη δάφνη.  Αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστή κατσαρόλα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια διαλύουμε μέσα σε ένα ποτήρι το αλεύρι στο γάλα και την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με αχνιστό ρυζάκι και τριμμένο τυράκι.

 Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr