Φρέσκες μακαρούνες με καραμελωμένο κρεμμυδάκι

new11_6856620_s.jpg
Υλικά
 
Για τις μακαρούνες:
1 κιλό αλεύρι
600 γρ. νερό
 
Για το σερβίρισμα:
Βούτυρο γάλακτος
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Αλάτι χονδρό
Τυρί τριμμένο

 
Εκτέλεση
 
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το νερό και ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Παίρνετε λίγη ζύμη και την πλάθετε σε μακρόστενες λωρίδες. Με τα δάκτυλα πιέζοντας τη ζύμη φτιάχνετε μικρά μπαστουνάκια (όσο λεπτά είναι περίπου ένα καλαμάκι) και στο τέλος διπλώνετε τις άκρες. Βάζετε τις μακαρούνες μέσα σε ένα ταψί που έχετε αλευρώσει.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό. Αλατίζετε και ρίχνετε τις μακαρούνες. Μόλις βράσουν ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Σουρώνετε.
Σ ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι και καραμελώσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε βάζοντας σ ένα πιάτο μπόλικο τριμμένο τυρί, από πάνω τις μακαρούνες και από πάνω 2,3 κουταλιές κρεμμύδι.
Πανεύκολο, απλό και πεντανόστιμο!
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr