Σαλάτα ζυμαρικών

new10_Dinner 0010.jpg

Υλικά

 

100 γρ ζυμαρικου (πέννες, κοφτό, βίδες)

3-4 κουτ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα

2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% ή 2 κουταλάκια γλυκού μαγιονέζα έξτρα light

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού λάδι

1 βραστό αυγό κομμένο σε φέτες ή κύβους

 

Εκτέλεση

 

Βράζετε το ζυμαρικό μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά για 8-10 λεπτά

Τα σουρώνετε καλά σε παγωμένο νερό

Κόβετε το κρεμμύδι, το αυγό και το σκόρδο σε πολύ μικρά κομμάτια

Αδειάζετε τα υλικά σε ένα μικρό μπώλ και προσθέτετε το γιαούρτι (ή τη μαγιονέζα), το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λάδι.

Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.

 

Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος

Κλινικός Διαιτολόγος – Βιολόγος

www.dimosthenopoulos.gr