Γονεϊκός & Εκπαιδευτικός Κατάλογος Οδηγιών Συμπεριφοράς & Μάθησης (Δρ. Σήφη Ε. Κουράκη)

kourakisbook.jpg

Ο Γονεϊκός & Εκπαιδευτικός Κατάλογος Οδηγιών Συμπεριφοράς & Μάθησης με τίτλο: « Απρόσεχτος συχνά, αδιάφορος ποτέ!» είναι μέρος πρωτότυπης – παγκόσμια – πανεπιστημιακής έρευνας, που ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε στον Τομέα Ψυχιατρικής & Επιστημών της Συμπεριφοράς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2004, στα πλαίσια Διδακτορικής Διατριβής.

Οι οδηγίες, αναφέρονται σε συμπεριφορές ορίων, προσαρμογής, παρορμητικότητας, απροσεξίας και μνήμης εργασίας (μαθησιακής μνήμης) «των φυσιολογικών» (με επαρκή νοημοσύνη) παιδιών, κατά την φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο.

Η έρευνα έχει κατατεθεί επίσημα στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί από το παν/μιο Louisville των ΗΠΑ και το παν/μιο Σεβίλλης της Ισπανίας ενώ δημοσιεύσεις και καταχωρήσεις των αποτελεσμάτων της έρευνας υπάρχουν στις ιστοσελίδες της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής των Η.Π.Α. στο online journal Behavioral and Brain Functions και στο journal Learning Times (Learning Disabilities Association of Minnesota) του Παν/μίου της Μινεσότα.

Τα επιστημονικά συμπεράσματα και η γλώσσα των καταλόγων και των οδηγιών, έχουν – κατά το δυνατόν – απλοποιηθεί, δεδομένου ότι απευθύνονται, κυρίως, σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς.

Το παρόν βιβλίο διατίθεται από το Κέντρο Παιδοψυχολογίας – Συμβουλευτικής και στην αγγλική γλώσσα.

Copyright© Ιωσήφ Ε . Κουράκης
ISBN: 978-960-89679-0-8

Για παραγγελίες και επικοινωνία:
Τηλ.: 26310 51002,      26410 20566
e-mail:
kourakis123@yahoo.gr
site: http://www.e-kourakis.gr