Συνταγές - dietup.gr - Page 55

images_192017_cookies-sokolata-portokali-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κοσκινισμένο    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μαργαρίνη 230 γρ    
    Πορτοκάλι μεγάλο 1 τον χυμό και το ξύσμα    
    Κουβερτούρα σε σταγόνες 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    

images_192017_sokolatinia-me-karuda-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κέικ που μας περίσσεψε 400 γρ θρυμματισμένο (ή παντεσπάνι)    
    Βούτυρο 100 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 150 γρ    
    Κακάο 80 γρ    
    Κουβερτούρα 80 γρ σε μικρά κομματάκια    
    Λικέρ 4 κουταλιές σούπας της αρεσκείας μας    
    Ινδική καρύδα τριμμένη για επικάλυψη  

images_192017_keik-mastixa-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Φαρίνα 500 γρ    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγά 4 τεμ    
    Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι    
    Γάλα 1 ποτήρι    
    Μαστίχα Χίου 1 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη    

images_192017_aginares-ala-polita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αγκινάρες 10 τεμ φρέσκες ή κατεψυγμένες    
    Καρότα 4 κομμένα ροδέλες    
    Πατάτες 3 κομμένες σε κύβους    
    Κρεμμυδάκια μικρά 10 τεμ    
    Άνιθο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας    
    Αρακάς 1 ποτήρι νερού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Κύβο λαχανικών 1 τεμ    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά    

images_192017_cookies-lemoniou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μαργαρίνη 230 γρ    
    Βανίλια 1 τεμ    
    Λεμόνι 1/2 τον χυμό του και ξύσμα    

images_192017_karmponara-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μακαρόνια 1 πακέτο (της επιλογής μας)    
    Μπέικον 10 φέτες    
    Μανιτάρια 1 κονσέρβα    
    Τυρί ρεγκάτο 150 γρ (τριμμένο)    
    Γραβιέρα 150 γρ (τριμμένο)    
    Κρέμα γάλακτος 450-500 ml    
    Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα    
    Αλάτι -πιπέρι
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο    

images_192017_keik-pergamonto-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ ελαφρώς λιωμένο    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Φαρίνα 500 γρ    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγά 4 τεμ    
    Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό    
    Ξύσμα περγαμόντου 2 κουταλάκια γλυκού    
    Γλυκό περγαμόντο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο    
    Σιρόπι περγαμόντο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Λωρίδες περγαμόντου για τον στολισμό  

images_192017_taliateles-me-saltsa-kai-manitaria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ταλιατέλες 500 γρ.    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Μανιτάρια πλευρώτους 150 γρ.    
    Μικρά μανιτάρια 150 γρ,    
    Πιπεριές Φλωρίνης 300 γρ.    
    Ντοματοπολτός 300 γρ.    
    Φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι μαύρο
    Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα    

images_192017_tyropitakia-me-giaoyrti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Γιαούρτι 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μαργαρίνη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρόκοι αυγών 3 κρόκοι    
    Ασπράδια αυγών 2 χτυπημένα    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού