Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Αλάτι μια πρέζα
Νερό όσο χρειαστεί
Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Αλάτι μια πρέζα
Νερό όσο χρειαστεί
Υλικά
Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κοσκινισμένο
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Μαργαρίνη 230 γρ
Πορτοκάλι μεγάλο 1 τον χυμό και το ξύσμα
Κουβερτούρα σε σταγόνες 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Υλικά
Κέικ που μας περίσσεψε 400 γρ θρυμματισμένο (ή παντεσπάνι)
Βούτυρο 100 γρ
Άχνη ζάχαρη 150 γρ
Κακάο 80 γρ
Κουβερτούρα 80 γρ σε μικρά κομματάκια
Λικέρ 4 κουταλιές σούπας της αρεσκείας μας
Ινδική καρύδα τριμμένη για επικάλυψη
Υλικά
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Φαρίνα 500 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αυγά 4 τεμ
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Γάλα 1 ποτήρι
Μαστίχα Χίου 1 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη
Υλικά
Αγκινάρες 10 τεμ φρέσκες ή κατεψυγμένες
Καρότα 4 κομμένα ροδέλες
Πατάτες 3 κομμένες σε κύβους
Κρεμμυδάκια μικρά 10 τεμ
Άνιθο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας
Αρακάς 1 ποτήρι νερού
Αλάτι – πιπέρι
Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
Κύβο λαχανικών 1 τεμ
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Νερό ίσα να σκεπάσει τα υλικά
Υλικά
Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Μαργαρίνη 230 γρ
Βανίλια 1 τεμ
Λεμόνι 1/2 τον χυμό του και ξύσμα
Υλικά
Μακαρόνια 1 πακέτο (της επιλογής μας)
Μπέικον 10 φέτες
Μανιτάρια 1 κονσέρβα
Τυρί ρεγκάτο 150 γρ (τριμμένο)
Γραβιέρα 150 γρ (τριμμένο)
Κρέμα γάλακτος 450-500 ml
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι -πιπέρι
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο
Υλικά
Βούτυρο 250 γρ ελαφρώς λιωμένο
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Φαρίνα 500 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αυγά 4 τεμ
Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
Ξύσμα περγαμόντου 2 κουταλάκια γλυκού
Γλυκό περγαμόντο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
Σιρόπι περγαμόντο 1 φλυτζάνι του καφέ
Λωρίδες περγαμόντου για τον στολισμό
Υλικά
Ταλιατέλες 500 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Μανιτάρια πλευρώτους 150 γρ.
Μικρά μανιτάρια 150 γρ,
Πιπεριές Φλωρίνης 300 γρ.
Ντοματοπολτός 300 γρ.
Φύλλα βασιλικού 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι -πιπέρι μαύρο
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 φλυτζάνια του τσαγιού
Γιαούρτι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρόκοι αυγών 3 κρόκοι
Ασπράδια αυγών 2 χτυπημένα
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού