Σοκολατίνια με καρύδα

images_192017_sokolatinia-me-karuda-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κέικ που μας περίσσεψε 400 γρ θρυμματισμένο (ή παντεσπάνι)    
    Βούτυρο 100 γρ    
    Άχνη ζάχαρη 150 γρ    
    Κακάο 80 γρ    
    Κουβερτούρα 80 γρ σε μικρά κομματάκια    
    Λικέρ 4 κουταλιές σούπας της αρεσκείας μας    
    Ινδική καρύδα τριμμένη για επικάλυψη  

 

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε το κέικ που μας περίσσεψε. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη ανακατεύουμε, προσθέτουμε μετά το κακάο, την σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το θρυμματισμένο κέικ και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα μας το αφήνουμε στο ψυγείο 60 -120 λεπτά για να σφίξει. Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες. Έχουμε βάλει σε ένα πιάτο την Ινδική καρύδα και κυλάμε τις μπαλίτσες εκεί μέσα για να κολλήσει η καρύδα πάνω τους. Σερβίρονται αμέσως και διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/