Συνταγές - dietup.gr - Page 52

images_292017_2_revithia-me-loukaniko-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ρεβύθια 5οο γρ    
    Λουκάνικα 300 γρ    
    Ντομάτες 3 τεμ    
    Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες    
    Δενδρολίβανο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι    
    ΜαΪντανό 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Νερό για το βράσιμο    

images_292017_2_spetsofai-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Λουκάνικα χωριάτικα 4 – 5 τεμ κομμένα ροδέλες    
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας    
    Πιπεριές κέρατο 7 τεμ χοντροκομμένες    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Ντομάτες 3 χοντροκομμένες    
    Νερό 1 ποτήρι    
    Αλάτι- πιπέρι
    Ζάχαρη στην άκρη του κουταλιού    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι νερού    

images_292017_2_flogeres-me-galopoula-kai-tyri-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό    
    Γαλοπούλα καπνιστή 14 τεμ    
    Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη    
    Τυρί κρέμα 3 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 3 κουταλιές σούπας    
    Αυγό 1 τεμ    
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    

images_292017_2_muffins-banana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Ζάχαρη 350 γρ    
    Αυγά 4    
    Βανίλιες 2
    Φαρίνα 500 γρ    
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Μπανάνες 2 ώριμες    
    Καρύδι 1 κούπα χονδροκομμένο προοαιρετικά    

images_292017_2_tartakia-me-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλα κρούστας 1 πακέτο    
    Σπανάκι 500 γρ.    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 τεμ    
    Πράσο 1 τεμ.    
    Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Άνιθο 1/2 ματσάκι    
    Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Πιπεριές κόκκινες 1-2 τεμ.    
    Αλάτι -πιπέρι
    Αυγό 1 τεμ. χτυπημένο    

images_292017_2_mprousketes-me-manitaria-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Ψωμί 6 φέτες καρβέλι ή μπαγκέτα κομμένες λεπτές    
    Ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας    
    Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 300 γρ    
    Σκόρδο 1 σκελίδα κοπανισμένη    
    Αλάτι- πιπέρι
    Τζίτζερ 1/2 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη    
    Σος βαλσάμικο 2 κουταλιές σούπας    
    Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα  

images_292017_2_tarta-sokolatas-me-roumi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αμυγδαλόψιχα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Βούτυρο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αυγά 2    
    Ρούμι 3 κουταλιές σούπας    
    Βούτυρο 1/2 κουταλάκι γλυκού για άλειμμα    
    Νερό λίγο    

images_292017_2_manitaria-ala-krem-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά    
    Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    
    Σκόρδο κοπανισμένο 1 σκελίδα    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Κρέμα γάλακτος 250 γρ  

images_292017_2_kolokuthakia-gemista-me-tyria-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κολοκυθάκια 7 τεμ χονδρά    
    Κασσέρι 200 γρ τριμμένο    
    Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες μαλακωμένες σε γάλα    
    Γάλα 3-4 κουταλιές σούπας για το μαλάκωμα του ψωμιού    
    Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη ελάχιστα    
    Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο    
    Μπέικον 5 φέτες ψιλοκομμένες    

images_292017_2_gluko-pergamonto-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Περγαμόντο 8-10 τεμάχια    
    Ζάχαρη 1200 γρ    
    Χυμός λεμονιού ή γλυκόζη από ένα λεμόνι ή τρεις κουταλιές της σούπας γλυκόζη    
    Νερό 4 φλυτζάνια τσαγιού