Συνταγές - dietup.gr - Page 42

images_792017_4_saltsa-gia-mprizoles-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πορτοκάλι 1 τον χυμό του    
    Λεμόνι 1/2 μόνο τον χυμό του    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας    
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού  

images_792017_4_melitzanes-to-kati-allo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες 2 μεγάλες κομμένες σε ροδέλες    
    Ηλιέλαιο για τηγάνισμα    
    Καρότα 2 μεγάλα τριμμένα    
    Κασσέρι 100 γρ τριμμένο λεπτά    
    Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη    
    Άνηθος 1 κλωναράκι για στολισμό    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι

images_792017_4_poyres-fasolioy-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φασόλια ξερά 5οο γρ    
    Μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας    
    Γάλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
    Σκόρδο 1 σκελίδα  

images_792017_4_mpiftekia-mprizolas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπριζόλες χοιρινές 6 τεμ    
    Βούτυρο ή μαργαρίνη 4 κουταλιές της σούπας    
    Ψωμί ξερό 70 γρ τριμμένο    
    Αυγά 2 τεμ    
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Αλάτι- πιπέρι

images_792017_4_keftedakia-kremudiou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κρεμμύδια μέτρια 5 -6 τεμμάχια    
    Φαρίνα 500 γρ.    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι μαύρο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Δυόσμος ξερός 2 κουταλιές της σούπας    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Σπορέλαιο για το τηγάνισμα    

images_792017_4_koulouria-piperata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ    
    Κασσέρι 200 γρ τριμμένο    
    Βούτυρο 250 γρ    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγό 1 τεμ χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο    
    Πιπέρι κόκκινο 1/2 κουταλάκι γλυκού    

images_792017_4_mousakas-mistisimos-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 10 τεμ μεγάλες    
    Καλαμαράκια 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα    
    Κρεμμύδια 3 τεμ    
    Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 κουτί    
    Ντοματοπολτός 1 κουτάλι της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Σπορέλαιο για τηγάνισμα    
    Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές της σούπας για πασπάλισμα    
    Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού    

images_792017_4_vomva-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Βανίλιες 2 τεμ    
    Νερό 1 φλυτζανάκι του καφέ περίπου    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    

images_792017_4_xalvas-tipou-farsalon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Νισεστέ 1 1/2 φλυζάνι του τσαγιού    
    Νερό 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μαργαρίνη ή βούτυρο φυτικό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λιωμένο    
    Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του    
    Αμύγδαλα απρισμένα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα