Υλικά
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου κοσκινισμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι 1 πρέζα
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Τζίντζερ σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σουσάμι 3 κουταλιές της σούπας
Πορτοκάλι μόνο το ξύσμα τριμμένο
Υλικά
Για την κρέμα
Αυγά 5 σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Κακάο 1 κουτί
Λικέρ μπανάνα 3 κουταλιές σούπας
Μπανάνα 1 ψιλοκομμένη
Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 500 γρ
Κρεμμύδια 1 κιλό ψιλοκομμένα
Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Γάλα 1/2 ποτήρι νερού
Αλάτι – πιπέρι
Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα προαιρετικά
Υλικά
Πατάτες 4 κομμένες σε ροδέλες
Μελιτζάνες 3 κομμένες σε ροδέλες
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Ντομάτες 3 ώριμες τριμμένες
Ντοματοπολτός 1 κουταλιά σούπας
Σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
Κύβο λαχανικών 1
Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο προαιρετικά
Υλικά
Γαρίδες 500 γρ καθαρισμένες με ουρά
Μύδια 500 γρ ψίχα
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μέτριο
Σκόρδο 2 σκελίες
Σέλινο 1 κλωνάρι χωρίς τα φύλλα
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας.
Λευκό κρασί 200 ml
Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του
Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Υλικά
Φάβα 300 γρ
Καλαμποκάλευρο 5-6 κουταλιές σούπας (ή σιμιγδάλι ψιλό)
Κρεμμύδια φρέσκα 2 – 3 τεμ ψιλοκομμένα
Σκόρδο 2 σκελίδες λιωμένες
Δυόσμο 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο
Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Υλικά
Μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό φρέσκια ή κατεψυγμένη
Φύλλο δάφνης 1-2 τεμ
Καρότα 2 τεμ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Σέλινο 1 – 2 κλωναράκια
Αλάτι- πιπέρι
Υλικά
Για την κρέμα
Πορτοκάλια 500 γρ από τον χυμό τους
Ζάχαρη 80 γρ
Κορν φλαουρ 50 γρ
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα τριμμένο
Χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κίτρινο
Υλικά
Καλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 30 γρ ή 25 γρ ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού για την μαγιά
Σουσάμι μαύρο ή άσπρο 1 κουταλιά της σούπας
Νερό χλιαρό όσο πάρει για το ζύμωμα