Συνταγές - dietup.gr - Page 36

images_1092017_2_koulourakia-me-tzintzer-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου κοσκινισμένο    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουτάλι της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Τζίντζερ σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Σουσάμι 3 κουταλιές της σούπας    
    Πορτοκάλι μόνο το ξύσμα τριμμένο    

images_1092017_2_kormos-me-fantasia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την κρέμα

    Αυγά 5 σε θερμοκρασία δωματίου    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Κακάο 1 κουτί    
    Λικέρ μπανάνα 3 κουταλιές σούπας    
    Μπανάνα 1 ψιλοκομμένη    

images_1092017_2_kimadopita-me-fullo-kroustas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 500 γρ    
    Κρεμμύδια 1 κιλό ψιλοκομμένα    
    Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι    
    Κεφαλοτύρι 100 γρ τριμμένο    
    Αυγό 1 τεμ    
    Γάλα 1/2 ποτήρι νερού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Σουσάμι ασπρόμαυρο για πασπάλισμα προαιρετικά    

images_1092017_2_melitzanes-ston-fourno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πατάτες 4 κομμένες σε ροδέλες    
    Μελιτζάνες 3 κομμένες σε ροδέλες    
    Ηλιέλαιο για τηγάνισμα    
    Ντομάτες 3 ώριμες τριμμένες    
    Ντοματοπολτός 1 κουταλιά σούπας    
    Σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Κύβο λαχανικών 1    
    Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο προαιρετικά    

images_1092017_2_garides-me-mudia-axnista-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γαρίδες 500 γρ καθαρισμένες με ουρά    
    Μύδια 500 γρ ψίχα    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μέτριο    
    Σκόρδο 2 σκελίες    
    Σέλινο 1 κλωνάρι χωρίς τα φύλλα    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας.    
    Λευκό κρασί 200 ml    
    Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του    
    Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι    

images_1092017_2_keftedakia-me-fava-kai-kimino-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φάβα 300 γρ    
    Καλαμποκάλευρο 5-6 κουταλιές σούπας (ή σιμιγδάλι ψιλό)    
    Κρεμμύδια φρέσκα 2 – 3 τεμ ψιλοκομμένα    
    Σκόρδο 2 σκελίδες λιωμένες    
    Δυόσμο 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο    
    Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι -πιπέρι

images_1092017_2_mosxarisia-glossa-vrasti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό φρέσκια ή κατεψυγμένη    
    Φύλλο δάφνης 1-2 τεμ    
    Καρότα 2 τεμ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ    
    Σέλινο 1 – 2 κλωναράκια    
    Αλάτι- πιπέρι

images_1092017_2_keik-sokolatas-me-portokali-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την κρέμα

    Πορτοκάλια 500 γρ από τον χυμό τους    
    Ζάχαρη 80 γρ    
    Κορν φλαουρ 50 γρ    
    Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα τριμμένο    
    Χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κίτρινο    

images_1092017_2_psomi-me-duo-aleura-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Καλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια του τσαγιού    
    Νωπή μαγιά 30 γρ ή 25 γρ ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού για την μαγιά    
    Σουσάμι μαύρο ή άσπρο 1 κουταλιά της σούπας    
    Νερό χλιαρό όσο πάρει για το ζύμωμα