Συνταγές - dietup.gr - Page 163

images_972017_2_Ντολμαδάκια-γιαλαντσή-της-κυρά-Σμαρώς.jpg

Υλικά

    Αμπελόφυλλα 400 γρ    
    Ρύζι 1 ποτήρι καρολίνα (μουσκεμένο και στραγγισμένο από πριν)    
    Ελαιόλαδο 1 ποτήρι + 1/2 για το ψήσιμο    
    Νερό 2 ποτήρια περίπου    
    Κρεμμύδια 5 μεγάλα πολτοποιημένα και στραγγισμένα    
    Άνιθος 1/2 ποτήρι νερού ψιλοκομμένο    
    Φρέσκος δυόσμος 1 κουταλιά της σούπας κοφτή    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Χυμός λεμονιού 1 1/2 λεμόνι    

images_972017_2_Γεμιστά-λουκάνικα.jpg

Υλικά

    Λουκάνικα 5 μεγάλα    
    Τυρί του τοστ 5 φέτες    
    Τυρί φέτα 4 κουταλιές της σούπας    
    Άνιθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος    
    Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας    

images_972017_2_Καλαμάρια-με-ρύζι.jpg

Υλικά

    Καλαμάρια 1 κιλό    
    Κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα    
    Ντοματάκια 1 κονσέρβα    
    Ντομάτες 2 φρέσκιες    
    Ρύζι 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρασί λευκό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 3 φλυτζάνια χλιαρό 

images_972017_2_Sekerpare-από-την-Πόλη-με-αγάπη.jpg

Υλικά

Για τα sekerpare

    Βούτυρο 250 γρ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου    
    Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Σιμιγδάλι ψιλό 4 κουταλιές της σούπας    
    Ινδική καρύδα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη    
    Αυγά 2    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια περίπου    
    Βανίλια 1    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα