Πατάτες ριγανάτες

images_972017_2_Πατάτες-ριγανάτες.jpg

Υλικά

    Πατάτες 1 κιλό    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού    
    Λάδι 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Αλάτι – πιπέρι 1 κουτάλια σούπας    
    Λεμόνι 1 (μόνο τον χυμό)    
    Νερό 2 κούπες    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε τις κόβουμε μακρόστενες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Ρίχνουμε 2 κούπες νερό και τις αφήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 με 200 βαθμούς να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά. Αφού μαλακώσουν και ροδοκοκκινήσουν είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/