Συνταγές - dietup.gr - Page 123

images_2972017_2_nistisimo-ruzi-me-agkinares.jpg

Υλικά

    Ρύζι 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Αγκινάρες φρέσκιες 10
    Λεμόνι 3 (μόνο τον χυμό τους)    
    Νερό 3 ποτήρια    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Πιπέρι 1/2 πρέζα    

images_2972017_2_capriccioza.jpg

Υλικά

    Βοδινή γλώσσα παστή 150 γρ ψιλοκομμένη σε λωρίδες    
    Σελινόριζα 250 γρ ψιλοκομμένη σε λωρίδες    
    Ζαμπόν 150 γρ ψιλοκομμένο σε λωρίδες    
    Μανιτάρια 150 γρ φρέσκα ή κονσέρβα ψιλοκομμένα σε λωρίδες    
    Αγγουράκια τουρσί 6 ψιλοκομμένα σε λωρίδες    
    Μαγιονέζα 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Αυγά 3 βρασμένα να σφίξουν κομμένα σε κύβους    
    Αλάτι – πιπέρι

images_2972017_2_kolokuthakia-gemista.jpg

Υλικά

    Κολοκυθάκια μέτρια 8
    Κρεμμύδι ξερό 1 1/2
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κορν φλαουρ 2 1/2 κουταλιές της σούπας    
    Μαϊντανός 1 ματσάκι    
    Δύοσμος 5-6 φύλλα
    Άνιθος 1 ματσάκι    
    Ρύζι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κουκουνάρι 2 1/2 κουταλιές της σούπας    
    Λεμόνι 2 μόνο τον χυμό τους    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

images_2972017_738c4a42c3d4ca9e00baf2b7e98c6a5c.jpg

Η κοινή ζάχαρη αποτελείται από δύο μόρια: τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Η γλυκόζη όπως είναι γνωστό έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλεί απότομη αύξηση της ινσουλίνης, ενώ δεν είναι γλυκιά.