Cheesecake με σοκολάτα

images_2972017_2_Cheesecake-with-chocolate.jpg

Υλικά

    Μπισκότα digestive 150 γρ θρυμματισμένα    
    Βούτυρο 50 γρ λιωμένο    
    Ζάχαρη καστανή 50 γραμ
    Τυρί κρέμα 225 γρ    
    Ζάχαρη 75 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 250 γρ χτυπημένη    
    Κουβερτούρα 175 γρ λιωμένη    
    Αυγά 2 μόνο τα ασπράδια χτυπημένα μέχρι να σφίξουν    
    Φράουλες για το στόλισμα    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τα μπισκότα και την καφέ ζάχαρη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 15 εκ από αυτές που ανοίγουν στο πλάι, αδειάζουμε το μείγμα το πιέζουμε καλά να στρώσει και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανακατεύουμε το τυρί, την λευκή ζάχαρη ,την λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος , προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά, χτυπάμε καλά το μείγμα και το αδειάζουμε στην βάση τον μπισκότων που βάλαμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε να παγώσει καλά περίπου 3- 4 ώρες. Διακοσμούμε με ξύσματα σοκολάτας ή με φράουλες.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/