Τριχόπτωση

images_aaatrixo.jpg

Η ανθρώπινη κόμη είναι ευαίσθητη σε κάθε παράγοντα που διαταράσσει την ανθρώπινη υγεία ή παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν την ανακάλυψη των αιματολογικών εξετάσεων, τα πλούσια μαλλιά ήταν ο καθρέπτης της υγείας.

Κοινές κακές συνήθειες της καθημερινότητας που προκαλούν τριχόπτωσηΚακή διατροφή, όπως μονομερείς δίαιτες, αποχή από φρούτα και λαχανικά. Σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση έχει ορισμένες φορές η έλλειψη ψευδαργύρου και του πολυακόρεστου λιπαρού λινολεικού οξέος που δεν πρέπει να παραβλέπεται στην Ελλάδα λόγω της κακής ποιότητας λιπαρών που καταναλώνει συχνά ο Έλληνας .

Οι συχνές «περμανάντ», οι κοσμητικές χημικές διεργασίες, η θερμότητα, τα εγκαύματα, είναι παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση. Η συνήθεια ορισμένων ατόμων να έχουν μόνιμα σφιχτές αλογοουρές, να εκτίθενται στον ήλιο χωρίς καπέλο και να μαγειρεύουν όρθια πάνω από τις πυρακτωμένες εστίες, είναι συνήθειες που βάσει μελετών αυξάνουν την ευθραυστότητα της τρίχας και προκαλούν τριχόπτωση.

Παθολογικά αίτια τριχόπτωσης
Ορμονικές διαταραχές
Λοιμώξεις
Νοσήματα αίματος
Καρκινώματα
Ηπατικά νοσήματα
Νεφρικά νοσήματα
Νοσήματα δυσαπορρόφησης
Νοσήματα ΚΝΣ
Αυτοάνοσα
Αγγειακά νοσήματα
Φάρμακα
Δερματικά νοσήματα ή νοσήματα της τρίχας
Διαταραχές στην χρησιμοποίηση ζωτικών στοιχείων
Άγχος
Ψυχιατρικά σύνδρομα
Κληρονομικοί παράγοντες

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/