Σάλτσα βύσσινο

images_saltsa-vyssino-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βύσσινα 1 κιλό    
    Ζάχαρη 8οο γρ    
    Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Λεμόνι 1/2 λεμόνι τον χυμό του    
    Αρμπαρόριζα 2 – 3 κλωναράκια  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια,τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μαζί με τα βύσσινα να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά,βάζουμε τα βύσσινα σε σουρωτήρι και βγάζουμε τα κουκούτσια με τα χέρια μας , είναι πολύ εύκολο.Ρίχνουμε τα βύσσινα ξανά στην κατσαρόλα με το νερό. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε φωτιά μέτρια, προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν καλά. Προς το τέλος βάζουμε τον χυμό από μισό λεμόνι, μαζί με δύο κλωναράκια αρμπαρόριζα. Με το σύρμα  ανακατεύουμε 3 με 4 φορές. Με ένα κουταλάκι του γλυκού,παίρνουμε λίγο από την σάλτσα μας, ρίχνουμε μια σταγόνα πάνω σε ένα πιατάκι κι αν δεν απλώσει η σταγόνα σημαίνει ότι έχει πήξει κι είναι έτοιμη η σάλτσα μας. Την βγάζουμε από την κατσαρόλα,την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα . Μπορούμε να την σερβίρουμε  σε παγωτό,  σε γλυκά ταψιού ακόμα και σε τούρτες.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/