Σφολιατάκια μπέικον – παρμεζάνα

images_sfoliatakia-mpeikon-parmezana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα 1 πακέτο (2 φύλλα)    
    Μπέικον 18 φέτες    
    Παρμεζάνα 400 γρ    
    Πάπρικα
    Σουσάμι άσπρο 2 κουταλιές σούπας    
    Κρόκος αυγού 1 χτυπημένο  

 

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε τρία μέρη κατά μήκος. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε 3 φέτες μπέικον (κατά μήκος),παρμεζάνα και λίγη πάπρικα.Διπλώνουμε την κάθε λωρίδα σαν ρολό και την κόβουμε σε μπουκίτσες στο μέγεθος που επιθυμούμε.Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα σφολιατάκια. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και με ένα πινελάκι αλείφουμε τα σφολιατάκια.Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/