Πικάντικο ψητό κοτόπουλο

images_19_herb-and-citrus-oven-roasted-chicken-parts-14191419-582x350.jpg

Υλικά 

κοτόπουλο 1,2 -1,5 κιλό
χυμό 1/2 λεμονιού
χυμό 1/2 πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ μουστάρδα
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1/2 -1 πάπρικα καυτερή σκόνη
1/2 κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση

Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες ή σε παϊδάκια, ειδάλλως κόψτε το μόνοι σας σε μερίδες.
Βάλτε σε ένα μπολ την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε τα καλά .Με ένα πινέλο περάστε όλο το κοτόπουλο με την μαρινάδα. Βάλτε μερικά κλωνάρια φρέσκια ρίγανη και ροδέλες λεμονιού από πάνω. Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο , βγάλτε από το ψυγείο και πασπαλίστε με τα μπαχαρικά. Περάστε πάλι με το πινέλο για να πάνε παντού τα μπαχαρικά και να ανακατευτούν καλά με την μουστάρδα. Ψήστε το κοτόπουλο στα κάρβουνα ή στον φούρνο και απολαύστε το με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

πηγή: sintayes.gr