Από τη συζυγική, στην κλίνη του νοσοκομείου

images_3182017_Lying-in-bed-sweet-couple-Stock-Photo.jpg

Μια γυναίκα από την Κίνα κινδύνευσε να πεθάνει, όταν μια κύστη στις ωοθήκες της διερράγει κατά τη διάρκεια σεξουαλικής συνεύρεσης με τον σύζυγό της.

Η 26χρονη Xiao Qing δεν είχε δει τον σύζυγό της για έξι μήνες και όταν συναντήθηκαν θέλησαν να περάσουν μια νύχτα πάθους. Τελικά όμως κατέφυγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά τη σεξουαλική επαφή, καθώς η σύζυγος υπέφερε από οξύ κοιλιακό άλγος.

Είχε διαρραγεί μια κύστη ωοθηκών που στη συνέχεια οδήγησε σε απώλεια του 40% του συνόλου του αίματός της.

Οι κύστεις των ωοθηκών (σάκοι γεμάτοι με υγρό που αναπτύσσονται στις ωοθήκες μιας γυναίκας) είναι πολύ συχνές και συνήθως δεν προκαλούν συμπτώματα. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται συνήθως φυσικά, χωρίς την ανάγκη για οποιαδήποτε θεραπεία.

H Δρ Huang Mei από το Επαρχιακό Λαϊκό Νοσοκομείο του Χουνάν δήλωσε ότι η Xiao Qing δεν ήταν έγκυος, αλλά μια αξονική τομογραφία είχε διαπιστώσει ότι είχε μεγάλη ποσότητα αίματος και υγρού στην κοιλιά και την περιοχή της πυέλου. Ο Δρ Huang έκανε μια διαγνωστική λαπαροσκόπηση (γνωστή και ως «χειρουργική της κλειδαρότρυπας») στον Xiao Qing, η οποία έδειξε στους γιατρούς ότι είχε αιμοπεριτόναιο, δηλαδή παρουσία αίματος στην περιτοναϊκή κοιλότητα.

«Υπήρχαν περίπου 1.500ml απώλειας αίματος στην κοιλιά της, η οποία ήταν περίπου το 40% του όγκου αίματος της», δήλωσε η Δρ Huang. «Αν είχε έρθει αργότερα στο νοσοκομείο, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της».

Ευτυχώς, η κυρία Xiao Qing επέζησε. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε άλλη μία κύστη τριών εκατοστών στην δεξιά ωοθήκη της, την οποία αφαίρεσαν.

Σύμφωνα με τη Δρ Huang, υπήρχαν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η κύστη θα μπορούσε να έχει διαρραγεί: Ένας, θα μπορούσε να είναι εξαιτίας υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Όμως επίσης η ρήξη θα μπορούσε έχει προκληθεί και λόγω του παθιασμένου σεξ με τον σύζυγό της.

Όπως και να έχει, η Xiao Qing αναρρώνει τώρα από τη χειρουργική επέμβαση.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/